Luchthaven vertraging

Vliegtijd en vliegafstand berekenen, hoe doe je dat?

Ga jij op stedentrip, strandvakantie of ga je om andere redenen vliegen? Hoe dan ook, het is fijn om te weten wat je vluchttijd is en welke afstand je gaat vliegen. We leggen je uit hoe jij makkelijk je vliegtijd kan berekenen zodat jij je alvast kan voorbereiden op een lange of korte vlucht.

passagier wacht op luchthaven en kijkt naar zonsondergang

Vliegtijd is afhankelijk van verschillende factoren

Als jij wil weten hoelang jouw vlucht gaat duren, moet je er rekening mee houden dat de gegeven vliegtijd door verschillende factoren kan afwijken. De daadwerkelijke duur van de vlucht kan variëren, afhankelijk van het type vliegtuig, de vliegroute en weersomstandigheden. Je vliegtuig kan bijvoorbeeld tegenwind hebben waardoor het vliegtuig iets langer over een route zal doen.

Waarom is het handig om de vluchtduur te weten?

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw familie of vrienden kan het fijn zijn te weten hoelang jouw vlucht onderweg is. Zo weten ze wanneer je ongeveer aankomt op de plek van bestemming. Wanneer iemand je komt ophalen, kan die persoon alvast inschatten hoe laat je zal landen. Dit staat meestal ook aangegeven in jouw vluchtgegevens van de vliegtuigmaatschappij. Nu maar hopen dat je niet te maken krijgt met een vluchtvertraging of vluchtannulering. Je kan alle vluchten trouwens ook online volgen zodat je live ziet waar een toestel vliegt.

Daarnaast is het fijn om te weten hoelang jouw vliegtijd is, omdat jij je zo goed kan voorbereiden op de vlucht. Afhankelijk van jouw vluchtduur bepaal je waarschijnlijk wat je mee wilt nemen in jouw handbagage. Natuurlijk is het ook handig om te weten hoelang je onderweg bent met het vliegtuig zodat je weet hoeveel films je tijdens jouw vlucht kunt kijken. Of wellicht heb je nog wat uurtjes bij te slapen?

Heb jij een vlucht geboekt? Je hebt altijd kans dat deze niet volgens plan verloopt. Geef je vluchtnummer en -datum door, dan houden wij voor je bij of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Kun je claimen? Dan ontvang je van ons een bericht.

En waarom is het handig om de afstand van jouw vlucht te weten?

Als jouw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt, dan wordt de hoogte van de vergoeding bepaald op basis van de afstand van jouw vlucht. Het enige wat je nodig hebt om de afstand van jouw vlucht te berekenen, zijn jouw vertrek- en aankomstluchthaven. Op basis van het aantal kilometers weet je hoeveel vergoeding je ontvangt bij een vluchtvertraging of annulering.

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km (Amsterdam naar Zürich)
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot en met 3500 km (Amsterdam naar Istanbul)
  • €600 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km (Amsterdam naar New York)

    *Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vluchtvertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Waar kan ik mijn vliegtijd en de vliegafstand berekenen?

Op onze eigen website kun je de vliegafstand berekenen op basis van onze database met vluchtgegevens. Het werkt heel simpel: vul je gegevens hieronder in en wij laten weten wat de afstand is.


Daarnaast zijn er websites waar jij heel makkelijk jouw vliegtijd én vliegafstand kan berekenen. Zelf vinden wij de volgende websites erg overzichtelijk en eenvoudig in gebruik:

Bereken de afstand van uw vlucht

 

 

2 Reacties
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
7 maanden geleden

ASR
Rotterdam

Beheerder
Marketing Communication
7 maanden geleden
Reply to  Anoniem

Beste, ben je op zoek naar gegevens over een vlucht? ~ Lisanne