Vliegtuigmaatschappijen met service & comfort

De meeste van ons zijn bij het boeken van vliegtickets altijd bezig met het vinden van de beste vluchttijden en laagste prijs. Maar hoe langer we in het vliegtuig moeten zitten, hoe meer comfort een rol gaat spelen. Hoeveel beenruimte, service en comfort vind je bij de vliegtuigmaatschappijen tegenwoordig? We hebben de verschillen op een rij gezet.

man leest in het vliegtuig

Beenruimte aan boord bij de vliegtuigmaatschappijen

Dat er een groot verschil zit in de beenruimte bij de Businessclass vs. Economyclass is logisch. Zo krijg je in de businessclass van KLM binnen Europa tot 89 cm beenruimte. In de economyclass is dit 76 tot 81 cm. Bij goedkopere vliegtuigmaatschappijen zoals easyJet en Ryanair krijg je maar 73 of 76 cm beenruimte.

Vliegtuigmaatschappij Economyclass Businessclass
KLM 76 – 81 cm 89 cm
Transavia 74 – 76 cm N.v.t.
Ryanair 76 cm N.v.t.
easyJet 73 cm N.v.t.
Vueling 74 – 76 cm N.v.t.
Delta Airlines 79 – 89 cm 94 – 206 cm
Corendon Dutch Airlines 74 cm N.v.t.
TUIfly 74 cm N.v.t.
Emirates 84 cm 122 – 152 cm

Hoeveel kost je maaltijd aan boord bij de vliegtuigmaatschappijen?

Wanneer je gaat vliegen is het altijd prettig als de catering aan boord goed geregeld is. Ook hier is veel verschil in te merken. Volgens Skytrax, een organisatie die elk jaar vliegtuigmaatschappijen beoordeeld op hun service en kwaliteit, presteren Thai Airways en Singapore Airlines op maaltijdgebied het beste in de economyclass. In de businessclass is het Qatar die er met de eer vandoor gaat. Bij veel vliegtuigmaatschappijen in Europa moet je tegenwoordig betalen voor je eten en drinken aan boord. De prijzen verschillen onderling nogal. Ryanair vraagt bijvoorbeeld meer voor een flesje water en een broodje dan easyJet of Transavia. Ook bezuinigen steeds meer reguliere vliegtuigmaatschappijen op hun gratis maaltijdservice binnen Europa. Bij British Airways, Iberia en Aer Lingus moet je ook betalen voor je eten en drinken aan boord. Bij KLM, TAP en Austrian Airlines niet.

Service en entertainment in de lucht

Bij de Europese budgetmaatschappijen moet je zelf voor het entertainment zorgen. Norwegian Airlines biedt als enige Europese budgetmaatschappij gratis Wifi aan op al haar vluchten. In de businessclass van maatschappijen als KLM, British Airways en Air France kun je ook gebruik maken van Wifi en heb je toegang tot de beste films, series en muziek. Op langeafstandsvluchten krijg je deze entertainment ook in de economyclass. Daarnaast krijg je bij vliegtuigmaatschappijen als KLM en Singapore Airlines een dekentje en koptelefoon op verre vluchten. Emirates heeft zelfs nannies beschikbaar op haar verre vluchten om voor je kinderen te zorgen. Ga jij binnenkort vliegen? Zet van tevoren wat afleveringen van je favoriete netflix serie op je telefoon of tablet.

Wat zijn de vliegtuigmaatschappijen die jij kunt waarderen
op het gebied van comfort en service? Laat het ons weten.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegen naar Londen
Volgende blogartikel
De top vijf stedentrips voor 2019
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding