Vliegen vanaf Duitsland

Steeds vaker kiezen Nederlandse passagiers ervoor om vanaf Duitsland te vliegen. Het is goedkoper en voor veel Nederlanders redelijk dichtbij. De populairste Duitse vliegvelden voor Nederlanders zijn Düsseldorf Airport, Weeze Airport, Munster-Osnabrück Airport en Keulen Airport. Wat zijn de voor- en nadelen van het vliegen van- en naar een Duits vliegveld? En wat zijn je rechten als je vanaf een Duitse luchthaven vertrekt en je krijgt te maken met vluchtvertraging? We leggen het uit.

vliegtuig lufthansa gaat landen terwijl tuifly en sunexpress wachten om op te stijgen

Vliegen vanaf Düsseldorf Airport

Het vliegveld van Düsseldorf (DUS) ligt op ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden vanaf Arnhem en verwelkomt elk jaar veel Nederlandse vakantiegangers. Düsseldorf biedt veel Europese bestemmingen aan zoals vluchten naar Londen, Stockholm en Lissabon. Ook vluchten naar verre (vakantie)bestemmingen als Cancun, Montego Bay en Moskou worden vanaf Düsseldorf Airport uitgevoerd. Voor de bekende intercontinentale bestemmingen zoals New York, Los Angeles en Bali moet je nog steeds bij een vliegveld als Amsterdam zijn. Voorbeelden van vliegtuigmaatschappijen die op Düsseldorf Airport vliegen zijn Eurowings, KLM en Lufthansa. Vliegen vanaf Düsseldorf is een stuk goedkoper dan vanaf Amsterdam Schiphol. Het kan behoorlijk lonen om vanaf Düsseldorf, via Amsterdam te vliegen als je naar een verre bestemming vliegt, dan wanneer je direct vanaf Amsterdam vliegt.

Düsseldorf Airport met geparkeerde vliegtuigen van Lufthansa en SAS aan de gates.

Parkeren op Düsseldorf Airport

Niet alleen vliegen vanaf Düsseldorf is vaak goedkoper, ook het parkeren bij het vliegveld is een stuk goedkoper vergeleken met het drukke en dure Schiphol. De parkeertarieven op een parkeerterrein vergeleken met P3 lang parkeren op Schiphol zijn op Düsseldorf Airport voor een week in het hoogseizoen lager dan €40. Op Schiphol leg je al gauw bijna €60 neer.

Faciliteiten Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport beschikt over genoeg faciliteiten als winkels en restaurants om je tijd door te brengen voordat je gaat vliegen. Er zijn meer dan 60 winkels op de luchthaven en tientallen restaurants, cafés en kioskjes. Het grappige is dat de luchthaven van Düsseldorf zelfs over een eigen tandartspraktijk en medisch team beschikt.

Vlucht vertraagd Düsseldorf Airport

Ook op Düsseldorf Airport komen vertragingen regelmatig voor. Wanneer je vlucht als Nederlandse passagier meer dan drie uur vertraagd is van of naar Düsseldorf heb je ook mogelijk recht op een vergoeding. Düsseldorf Airport valt onder Europese Verordening 261/2004. Wanneer een buitengewone omstandigheid de reden van de vertraging is, heb je helaas geen recht op een vergoeding.

Vliegen vanaf Weeze-Niederrhein Airport

Weeze Airport ligt vlak over de Duitse grens in de buurt van Nijmegen en Den Bosch en is een populair vliegveld voor Nederlandse vakantiegangers die in het zuiden van Nederland wonen. Weeze Airport ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanaf Nijmegen. Verschillende Europese – en Middellandse zee bestemmingen worden vanaf Weeze Airport aangeboden zoals Porto, Marrakesh en Edinburgh. Er worden (nog) geen intercontinentale vluchten vanaf het kleine Duitse vliegveld aangeboden. Het vliegveld is redelijk rustig waardoor je niet meer dan twee uur van tevoren aanwezig hoeft te zijn. Alleen Ryanair vliegt van en naar Weeze Airport. Is je Ryanair vlucht vertraagd op Weeze Airport? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding.

Parkeren op Weeze Airport

Een parkeerplaats op Weeze Airport in het hoogseizoen kost om en nabij €60 per week. Dit is qua prijs vergelijkbaar met Schiphol Airport, maar je staat wel veel dichterbij geparkeerd bij de vertrekhal.  Eindhoven Airport is nog een stukje duurder met ruim €60 tot €70 voor een week parkeren.

Faciliteiten Weeze Airport

Weeze Airport is een klein regionaal vliegveld en beschikt daardoor over minder faciliteiten dan gebruikelijk is op grote vliegvelden. Het vliegveld beschikt over vier restaurants en één kiosk. Daarnaast is er één taxfree winkel. Verder heeft het vliegveld alleen de gebruikelijke faciliteiten.

Vlucht vertraagd Weeze Airport

Wanneer je vlucht van of naar Weeze (NRN) meer dan drie uur vertraagd is, heb je mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Vooral de Ierse budgetmaatschappij Ryanair vliegt op Weeze Airport. Ryanair is niet de meest makkelijke vliegtuigmaatschappij om vergoeding van te krijgen voor langdurige vertragingen. Twijfel je of je recht hebt op een vergoeding van of naar Weeze Airport? Check dit dan eenvoudig in onze calculator.

Vliegen vanaf Munster-Osnabrück Airport

Munster-Osnabrück is voor vakantiegangers uit Oost-Nederland een toegankelijke luchthaven die goedkope vluchten naar populaire vakantieoorden aanbiedt. Bestemmingen als Kreta, Mallorca en Faro staan dan ook op het lijstje vluchtbestemmingen, die door vakantiecharters als Onur Air, Sunexpress en Germania aangevlogen worden. Er worden geen intercontinentale vluchten uitgevoerd vanaf Munster-Osnabrück Airport.

lufthansa vliegtuig geparkeerd op munster airport

Parkeren op Munster-Osnabrück Airport

Parkeren bij Munster Airport is erg goedkoop. Zo betaal je voor een week parkeren in het hoogseizoen maar €29. Dat scheelt veel vergeleken met Nederlandse vliegvelden. Munster-Osnabrück Airport beschikt over vijf verschillende parkeerplaatsen met elk hun eigen tarief.

Faciliteiten Munster-Osnabrück Airport

Het vliegveld van Munster-Osnabrück beschikt over drie cafés en één taxfree winkel. Verder heeft het vliegveld een gebedsruimte en geeft het speciale cursussen tegen vliegangst. Verder beschikt het vliegveld over de gebruikelijke faciliteiten.

Vlucht vertraagd Munster-Osnabrück Airport

Veel kleine chartermaatschappijen maken gebruik van Munster-Osnabrück Airport. Wanneer zij te maken krijgen met technische- of operationele problemen hebben deze vliegtuigmaatschappijen vaak niet de capaciteit om dit snel op te vangen. Het gevolg is dat eventuele vertragingen lang kunnen duren. Als passagier van Munster Airport heb je in dit geval mogelijk recht op een vergoeding van €250 of €400.

Vliegen vanaf Keulen Airport

Keulen Airport (CGN) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Maastricht en is een veelgebruikt vliegveld voor Nederlanders uit het zuiden. Keulen biedt meer bestemmingen aan dan Weeze en Munster-Osnabrück, waaronder enkele intercontinentale bestemmingen zoals Cuba, Seattle en Las Vegas met vliegtuigmaatschappijen als Eurowings en TUI fly Germany. Andere voorbeelden van bestemmingen vanaf Keulen zijn Hurghada, Dublin, Moskou en Istanbul.

Parkeren op Keulen Airport

Parkeren op Keulen Airport is vrij goedkoop en kost maar €33 voor een week in het hoogseizoen. Je hebt vier verschillende parkeerplaatsen bij Keulen-Bonn Airport. Wanneer je van tevoren je parkeerplaats boekt heb je de meeste kans op een laag parkeertarief.

Faciliteiten Keulen Airport

Keulen heeft een vrij groot vliegveld met een ruim aanbod aan winkels, restaurants en fastfoodketens. Koffieliefhebbers kunnen helemaal hun hart ophalen, er is een Starbucks op Keulen Airport. Verder vind je er een tandarts en medische dienst, apotheek en massage praktijk. Fijn als je even wilt ontspannen voor een lange vlucht!

Vlucht vertraagd Keulen Airport

Vloog je van of naar Keulen-Bonn Airport en was je vlucht meer dan drie uur vertraagd? Dan is het mogelijk dat je recht hebt op een vergoeding tot €600 per persoon voor het tijdsverlies. Duitsland valt onder de Europese Unie en daarmee ook onder Verordening 261/2004. Was er sprake van een buitengewone omstandigheid als mist, een staking van de luchtverkeersleiding of een medische noodlanding? Dan heb je geen recht op een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vijf keer oud & nieuw op reis
Volgende blogartikel
Wanneer kan ik vergoeding claimen voor vertraging van mijn vlucht?
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments