Vertraging met Eurowings?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de Eurowings (EW) vluchten met recht op een vergoeding

Heeft u gevlogen met Eurowings (EW)? Kwam u uiteindeijk met meer dan drie uur vertraging aan? In Europa hebben gedupeerde passagiers dan mogelijk recht op een vergoeding. Deze rechten staan vastgelegd in Verordening 261/2004. EUclaim is gespecialiseerd in passagiersrechten en heeft al 557.555 passagiers geholpen met het verkrijgen van de vergoeding. Bekijk of uw vertraagde Eurowings vlucht in de lijst onderaan deze pagina staat. Staat uw vlucht er niet bij? Met onze claimcalculator geven wij u snel en gemakkelijk meer duidelijkheid over uw rechten.

Uw rechten bij een vertraagde Eurowings vlucht

Vloog u met Eurowings (EW) en was deze vlucht vertraagd? U heeft mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. De rechten van vliegtuigpassagiers zijn vastgelegd in Verordening 261/2004. Volgens deze Verordening komt u in aanmerking voor een vergoeding wanneer:

Eurowings is een Europese vliegtuigmaatschappij. Dit betekent wanneer uw vlucht met meer dan drie uur vertraagd is en er geen sprake was van buitengewone omstandigheid u recht heeft op een vergoeding.

Stel: u gaat een lang weekend naar Rome. Op de luchthaven krijgt u te horen dat uw Eurowings vlucht 5,5 uur vertraging heeft. De reden van de vertraging is dat de crew uit de uren is gelopen. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 recht op €400 per persoon.

Bij buitengewone omstandigheid geen recht op een vergoeding

Vliegtuigmaatschappijen, zoals Eurowings, proberen vaak onder het betalen van de vergoeding uit te komen door te zeggen dat er sprake was van een buitengewone omstandigheid. Vliegtuigmaatschappijen hoeven passagiers niet te compenseren wanneer er sprake is van overmacht. U kunt hierbij denken aan stakingen van de luchtverkeersleiding, slecht weer en noodlandingen. Situaties als een technische mankement en stakingen van eigen personeel vallen hier buiten.

De hoogte van de vergoeding

Valt uw Eurowings vlucht onder de regels van Verordening 261/2004? Dan wordt de hoogte van de vergoeding, oftwel compensatie, bepaald op basis van de afstand van uw vlucht. Deze bedragen liggen vast in Verordening 261/2004.

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Claim indienen voor vluchtvertraging Eurowings

Kwam u met Eurowings meer dan drie uur vertraging aan op uw eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Wilt u weten waar u recht op heeft? Bekijk dan of uw vlucht in onderstaande lijst staat of vul uw vluchtgegevens in onze calculator in. Binnen enkele minuten geven u een vrijblijvend advies over uw rechten. Dient u de claim in bij EUcaim dan zorgen wij er op basis van no cure, no pay voor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Check uw Eurowings vlucht

Recent vertraagde vluchten Eurowings

Vragen? Chat of bel