parking schiphol

Parkeren op Schiphol, P1, P3 en valet parking uitgelegd

Kort of lang parkeren? En wat kost parkeren Schiphol in 2023?

8 augustus 2023

Ga je met de auto naar Schiphol? In dit artikel geven we uitleg over hoe parkeren op Schiphol werkt, welke opties je hebt voor zowel kort- als lang parkeren en wat de kosten zijn.

Ook leggen we uit over wat de impact is van een vertraging op de parkeerkosten op Schiphol.

P1 kort parkeren op Schiphol

Wil je even iemand afzetten of kom je juist iemand ophalen van Schiphol? Kies dan voor kort parkeren op Schiphol. P1 is een goede, bewaakte optie. Vrijwel alle parkeerplaatsen zijn overdekt. Je kan van tevoren online reserveren, maar dat hoeft niet, want je kan ook ter plekke betalen.

P1 is bedoeld voor kort parkeren, je mag er maximaal 48 uur staan. Perfect om iemand af te halen of te brengen, of voor hele korte reizen. Handig om de vlucht naar Schiphol online te volgen voordat je kostbare minuten (letterlijk) kwijt bent aan parkeren.

Voordelen P1 kort parkeren

 • Je hoeft niet vooraf te reserveren
 • Het is ‘slechts’ drie tot zes minuten lopen naar de vertrek- en aankomsthallen van Schiphol.
 • Je kunt grotendeels overdekt parkeren.
 • De parkeerplaats is geschikt voor mindervaliden.
 • Er zijn elektrische oplaadpunten voor je auto beschikbaar

Bij eventuele vluchtvertraging is deze parkeerplaats niet ideaal. Je betaalt al snel een hoog tarief als je hier langer dan gepland geparkeerd staat.

Kosten P1 kort parkeren

Je betaalt per 10 minuten parkeren 1,10 euro. Een hele dag parkeren kost je 44 euro. Tussen 24-48 uur kost kort parkeren 88 euro. Daarna kost parkeren 100 euro per dag! Dit is iets om rekening mee te houden bij eventuele vertraging.

Wil je langer dan 48 uur parkeren, dan is lang parkeren op P3 voordeliger.

 • Vlieg jij binnenkort van of naar Schiphol?

  Deel dan je vluchtdata met ons. Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is en je recht hebt op compensatie, dan regelen wij dat meteen voor je.
  Deel je vluchtgegevens

P3 lang parkeren Schiphol

Wil je op Schiphol parkeren maar ben je niet binnen 48 uur terug van je reis? Dan is het goedkoper om gebruik te maken van P3 lang parkeren. Op P3 lang parkeren kun je een langere periode je auto neerzetten, maximaal 6 maanden. Dit terrein wordt bewaakt door middel van videocamera’s. Je kunt kiezen voor een plek in de garage of op het onoverdekte parkeerterrein.

Als je gebruik maakt van P3 lang parkeren op Schiphol, kom dan op tijd. Afhankelijk van waar je je auto neerzet, moet je nog een stukje lopen met je bagage. Vervolgens word je bij de slagbomen opgehaald door een pendelbus tussen P3 Parking Schiphol en de vertrekhal van Schiphol. Deze gaat elke 10 minuten (24/7) en de rit duurt ongeveer 5 minuten.

Kosten P3 lang parkeren Schiphol

Je kunt online je plek van tevoren reserveren en betaalt dan een laag tarief. Dit is aan te raden als je langer op vakantie gaat. Je kunt ook zonder reservering gebruik maken van P3 Schiphol.

Tijd Garage Buiten
Eerste 24 uur 45,50 euro 46,50 euro
24 – 48 uur 85 euro 80 euro
Daarna per 24 uur 9,50 euro 9,50 euro

Vertraging P3 Schiphol lang parkeren

Is je vlucht vertraagd en kom je daarom later aan op Schiphol? Voor P3 lang parkeren op Schiphol betaal je dan 10 euro per dag extra. Dit tarief geldt voor zowel buiten als in de garage. Deze kosten betaal je bij de betaalautomaat na de slagboom van het parkeerterrein.

Voordelen P3 lang parkeren

 • Gratis shuttleservice tussen parkeerterrein en vertrekhal Schiphol.
 • Reservering is mogelijk, maar hoeft niet.
 • Ideaal voor vakanties en gezinnen.
 • Er zijn elektrische oplaadpunten voor je auto beschikbaar.
 • De parkeerplaats biedt voldoende ruimte aan mindervaliden.

P3 Schiphol is dus een goede optie voor het geval je vlucht vertraging heeft.

geparkeerde autos op parkeerdek

P6 Valet Parking Schiphol

Je kan ook kiezen voor valet parking op Schiphol. Parkeer tussen vertrekhal 2 en vertrekhal 3, en vanaf daar is het maar 2 minuten lopen. Vervolgens geef je je autosleutels aan een medewerker van P6 Schiphol Parking. Je auto wordt voor je geparkeerd en jij hoeft je geen zorgen meer te maken over je auto.

Je auto wordt onoverdekt geparkeerd en het kost je wel wat extra. Wil je gebruik maken van Valet Parking op Schiphol? Dit moet je online doorgeven.

Bij terugkomst van je reis staat je auto weer op tijd voor je klaar op dezelfde plek.

Kosten P6 Valet Parking op Schiphol

Het scheelt of je online of last minute boekt. Boek je online? Dan betaal je de eerste twee dagen 47,50 euro per dag. Daarna hangt het af van hoe lang je weg blijft.

Wil je binnen 2 uur voor vertrek parkeren? Dan moet je telefonisch last minute reserveren. Het telefoonnummer voor valet parking op Schiphol is 020 406 7890. Dit kost de eerste dag 70 euro, daarna 5,50 euro per uur, tot het maximale dagtarief van 45,50 euro is bereikt.

Voordelen P6 Terminal Valet Parking

 • Korte loopafstand naar vertrek- en aankomsthal (2 minuten)
 • Snelle afhandeling & service
 • Er zijn elektrische oplaadpunten voor je auto beschikbaar

Als je vlucht vertraging heeft dan betaal je bij P6 Valet Parking voor de extra tijd. Aangezien Valet Parking duurder is kan dat tot een behoorlijk bedrag oplopen.

Heb jij vluchtproblemen gehad en zijn je parkeerkosten op Schiphol hierdoor opgelopen? Controleer direct of je recht hebt op een vergoeding!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding