Luchthaven vertraging

Live online vliegtuigen volgen

Stel je hebt net je vrienden of familie afgezet op Schiphol voor hun vlucht naar New York. Eenmaal thuis ben je nieuwsgierig geworden naar waar ze zich bevinden. Door het internet kun je tegenwoordig gemakkelijk hun vliegtuig volgen op basis van een bestemming of vluchtnummer. Het volgen van een KLM vlucht van Schiphol naar bijvoorbeeld New York is daarmee een fluitje van een cent.

Ook kun je de mogelijkheden om vluchten te volgen inzetten om te kijken welk vliegtuig er momenteel overvliegt. Waar komt deze vandaan en waar gaat deze naar toe? Probeer het uit! We geven je meerdere tips hoe je online vliegtuigen kunt volgen.

flightaware.com

Online een vlucht volgen? Dat kan hier

Online zijn er diverse websites om een vlucht online te volgen. Deze websites tonen vluchtgegevens en een handjevol bronnen geven veel informatie om op basis van een vluchtnummer een vlucht te volgen. Als kenners van het luchtruim hebben wij voor jullie de beste websites geselecteerd om een vliegtuig te volgen.

Flightaware.com – Een specifieke vlucht volgen

Om een specifieke vlucht te volgen, is Flightaware.com een prima website. Je kunt eenvoudig het vluchtnummer, de route of de maatschappij intikken voor het vinden van een vlucht. Hierna verschijnt er een kaart met de route en waar het toestel zich op dat moment begeeft. Erg leuk is de extra informatie over het vliegtuig dat verschijnt in de rechter kolom.

Stel: Je kind, moeder, vriend of vriendin vliegt met KLM vanaf Schiphol naar Bangkok. Je wilt graag weten of de vlucht goed verloopt en wil de KLM-vlucht volgen vanaf Schiphol. Gelukkig kun je met behulp van Flightaware, Planefinder of Flightradar24 precies zien waar de vlucht is en wanneer deze gaat landen.

Planefinder.net – Alle vluchten volgen

Als je Planefinder voor het eerst opent, dan besef je je pas hoeveel vliegtuigen er op een bepaald moment in de lucht zijn. De wereldkaart toont onwijs veel vluchten, die je realtime kunt volgen. Deze functie is met name interessant wanneer je bijvoorbeeld vanuit je tuin een vliegtuig hoog boven je ziet vliegen en je afvraagt waar deze naartoe gaat.

Als je vriendin in de lucht zit, op weg naar jou, en je wil haar TUI vlucht volgen, dan kan je op goed geluk een willekeurig vliegtuig op de vliegtuigradar aanklikken. De kans dat je de juiste vlucht volgt is dan wel nihil.

volg vliegtuigen met Planefinder

Flightradar24.com – Volg vluchten op je huidige locatie (incl. playback functie)

De kaart van Flightradar24 focust zich gelijk op je huidige locatie, waardoor je in ons geval direct het luchtruim van Nederland ziet. Real-time zie je de bewegingen van de vliegtuigen en met een klik op de knop zit je in een ander werelddeel. Ook leuk is de playback-functie, waarbij je de bewegingen van een bepaald moment kunt terugspelen.

Wil je een vlucht volgen van Transavia omdat er net een toestel over je huis heen bulderde? Gebruik dan flightradar24 om dit vliegtuig te volgen.

Vluchtvolgen24.nl

Vluchtvolgen24 volgt alle vluchten boven Nederland en de rest van de wereld. Je kunt makkelijk de vluchtgegevens invullen van de vlucht die je zoekt. Met één druk op de knop vind je de vlucht en waar deze zich op dat moment bevindt.

De website van vluchtvolgen is heel toegankelijk. Gebruik de vluchtradar om vluchten te volgen. Als je op één van de vliegtuigen op de radar klikt, krijg je meer vluchtinformatie. Met het vluchtnummer kun je makkelijk vliegtuigen volgen, zoeken of traceren.

Vlucht volgen apps

Je kunt niet alleen via websites jouw vlucht volgen, maar ook via verschillende apps. Zo hebben Flightradar24 en Planefinder ook een app. Met deze apps kun je een specifieke vlucht volgen of opzoeken met jouw camera.

Naast Fightradar24 en Planefinder zijn er nog een aantal andere apps. In “Live online vliegtuig volgen deel 2″ hebben we de vlucht volgen-apps op een rijtje gezet.

Ook zijn er social media accounts die het zware werk voor je uitvoeren. Zo is er een account dat het vliegtuig van Elon Musk volgt.

Recht op vergoeding bij vertraging of annulering

Volg je de vlucht van je vrienden of familie en zie je dat het vliegtuig vertraagd is, of dat deze last-minute geannuleerd is? Bij een vertraging van meer dan drie uur of annulering, hebben ze mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon.

Klik op de button hieronder en geef daarom snel de vluchtgegevens door!

Ga jij binnenkort vliegen, of wil je een vlucht volgen die nog moet vertrekken? Geef je vluchtnummer en vluchtdatum dan aan ons door, dan houden wij voor je bij of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Heb je daar recht op? Dan ontvang je van ons een bericht.

Reageer dit artikel

Heb jij aanvullingen op dit artikel? Deel het in de comments! 

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ping ping
4 maanden geleden

Ik wil een vliegtuig kopen

Ping ping
4 maanden geleden

Hi een leuke vlucht dankje wel

Loes bakker
7 maanden geleden

ik zoek naar vluchten HV1903

Chloe
7 maanden geleden

HV5053

Sandra de Vries
1 jaar geleden

Dan kan je beter de live radar hier volgen: https://www.vliegtuigvolgen.eu/live-radar/

De programma’s Flightaware.com en Planefinder.net gebruiken namelijk beide een systeem waarbij niet alle vluchten altijd te zien zijn.

Anoniem
1 jaar geleden

HV6506

Anoniem
1 jaar geleden

Hv5518

Bas
1 jaar geleden

Pfanefider SQ323 vandaag naar Singapore

Beheerder
Tjitze Noorderhaven
1 jaar geleden
Reply to  Bas

Hi Bas,

Dit is een informatie pagina over het volgen van vluchten. Om een specifieke vlucht te volgen kan je het beste naar een van de aanbevolen pagina’s gaan.

Mls78
4 jaren geleden

Vliegtuig dat via vreemde route overkwam niet terug te vinden, geen playback functie te vinden.
Vluchtnummer weet ik niet. Dus verspilde tijd en moeite . 21.45 bosbaan Amsterdam. 5.02.2020

Sander
4 jaren geleden

Dit is een goede site voor volgen vliegtuigen https://vluchtenvolgen.nl/

Bart
5 jaren geleden

Ik gebruik zelf meestal https://www.vliegtuigenvolgen.nl/

Sjoerd
5 jaren geleden

Volg vluchten via Vluchtnummer waar het vliegtuig vliegt, Live online werkt niet op de PC , te Krijgen waar het vliegtuig vliegt

Chris Kroese
5 jaren geleden

Mijn favoriet is vluchtvolgen.com Hier kun je ook snel per airline de vlucht volgen naar jouw wens.

Fred
6 jaren geleden

Hele fijne app voor luchten te volgen. Werkt prima.

Raymond
6 jaren geleden
Reply to  Fred

Prima inderdaad. Ik gebruik zelf meestal http://www.vliegtuigvolgen.com/ omdat je daar ook militaire vliegtuigen kunt volgen.

Mars
7 jaren geleden

Ik moet zeggen dat het volgen van vliegtuigen uitstekend werkt met bovenstaande apps. Via http://www.vliegtuig-volgen.nl kon je ook op vluchtnummer zoeken. Zo kon je precies een bepaald vliegtuig volgen.

Hansie
7 jaren geleden

Paulus,
Daar heb je inderdaad gelijk in. Naast de door jou genoemde sites zijn er nog meer sites waar deze vliegtuigradar op te vinden is. Namelijk http://www.vluchtvolgen.nl, http://www.vluchtenvolgen.nl, http://www.vliegtuigvolgen.nl en http://www.vluchtvolgen.com. Zoals je ziet zijn er vele sites die het mogelijk maken om vluchten te volgen!

Paulus
7 jaren geleden

Hoi Patrick, die vliegtuig radar is op die website is gewoon die van Flightradar24 die je op meer websites zoals http://www.vliegtuigvolgen.eu en http://www.vliegtuigonline.nl/ kan vinden. Ik raad aan om de app van Flightradar24 op je telefoon te installeren. Het is gratis en met een kleine bijdrage heb je nog wat extra functies die je kan bekijken.

Patrick
7 jaren geleden

Ik gebruik regelmatig online flight trackers en er zijn zat die zonder vertraging accurate data tonen. Een site die erg fijn in gebruik is om live online een vlucht te volgen is http://vluchtenvolgen.nl/. Het is een nette Nederlandse site met veel leuke informatie over het volgen van vliegtuigen.

M. Weterings
10 jaren geleden

nou ik ben al ! uur aan het proberen om een vlucht te volgen mar het lukt absoluut niet

Karin
10 jaren geleden

Ik probeer een vlucht te volgen. Op flightaware.com bestaat die vlucht helemaal NIET. Ik zie bij Schiphol dat het vliegtuig inmiddels is vertrokken. Waardeloos!

mama
10 jaren geleden

Als het niet mogelijk is een aanvraag in te dienen voor een niet uitgevoerde vlucht, hoe kunnen jullie dan ooit doorgeven waar het toestel zich bevindt????
rj3eHG

EUclaim
10 jaren geleden

Dat is inderdaad niet mogelijk mama. De bovenstaande websites laten alleen vliegbewegingen zien van vliegtuigen die daadwerkelijk in de lucht zijn geweest.

R
10 jaren geleden

volgen mij zijn jullie een beetje digibeet. Bij mij werkt het allemaal prima!

M.S.
10 jaren geleden

Kan een vlucht niet terugvinden!…. De vlucht is vanochtend vertrokken vanuit Schiphol…. Schiphol geeft hier ook een melding van… maaaaaar volgen! Ho maar… hele vlucht niet terug te vinden. Niet onder de vliegmaatschappij, niet bij de eindbestemming, niet onder vluchtnummer!!!!!

Leo
10 jaren geleden

Ik wil het zien

Peter
10 jaren geleden

Bedankt. Het lukt allemaal prima om de vlucht te volgen!

Edmond
10 jaren geleden

IK vind al die flight radar apps maar zwaar kut, Vele zijn onduidelijk en chaotisch. Maar het ergste is nog wel de vertraging van de data. Het vliegtuig waar mijn GF in zit is nog steeds aan het taxiën, terwijl in werkelijk ze al een uur in de licht is. Als het erop aankomt heb je er geen moer aan.

Sam
10 jaren geleden

Een vlucht volgen van een familielid is met deze tools eenvoudig. Zoek gewoon op vluchtnummer en volg elk gewenste vlucht. Je kan ook via http://vliegtuigradar24.nl vluchten volgen. Dit is een Nederlandse site.

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding