Live online vliegtuigen volgen

Stel je hebt net je vrienden of familie afgezet op Schiphol voor hun vlucht naar New York. Eenmaal thuis ben je stiekem wel nieuwsgierig geworden naar waar ze zich bevinden. Door het internet kun je tegenwoordig gemakkelijk volgen waar een specifiek vliegtuig zich bevind. Het volgen van het vliegtuig naar New York is daarom een fluitje van een cent.

flightaware.com

Websites voor het volgen van een vlucht

Online zijn er diverse websites die vlucht gegevens tonen en een handjevol bronnen geven zeer informatieve gegevens. Als kenners van het luchtruim hebben wij voor jullie de beste websites geselecteerd om een vliegtuig te volgen.

Flightaware.com – Een specifieke vlucht volgen

Om een specifieke vlucht te volgen is Flightaware.com een prima bestemming. Je kunt eenvoudig het vluchtnummer, route of maatschappij intikken voor het vinden van een vlucht. Hierna verschijnt er een kaart met de route en waar het toestel zich op dat moment begeeft. Erg leuk is de extra informatie over het vliegtuig dat verschijnt in de rechter kolom.

flightaware.com

Stel: Je kind, moeder, vriend of vriendin vliegt met KLM vanaf Schiphol naar Bangkok. Je wilt graag weten of de vlucht goed verloopt en wil de KLM vlucht volgen vanaf Schiphol. Gelukkig kun je met behulp van Flightaware, Planefinder of Flightradar24 precies zien waar de vlucht is en wanneer deze gaat landen.

Planefinder.net – Volg alle vluchten

Als je Planefinder voor het eerst opent dan besef je je pas hoeveel vliegtuigen er op een bepaald moment in de lucht zijn. De wereldkaart toont je onwijs veel vluchten, die je realtime kunt volgen. Deze functie is met name interessant wanneer je bijvoorbeeld vanuit je tuin een vliegtuig hoog boven je ziet vliegen en je afvraagt waar deze naartoe gaat.

Een kaart van Planefinder

Flightradar24.com – Volg vluchten op je huidige locatie (incl. playback functie)

De kaart van Flightradar24 focust zich gelijk op je huidige locatie, waardoor je in ons geval direct het luchtruim van Nederland ziet. Real-time zie je de bewegingen van de vliegtuigen en met een klik op de knop zit je in een ander werelddeel. Ook leuk is de playback functie, waarbij je de bewegingen van een bepaald moment kunt terugspelen.

Vluchtvolgen24.nl

Vluchtvolgen24 volgt alle vluchten boven Nederland en de rest van de wereld. Je kunt makkelijk de vluchtgegevens invullen van de vlucht die je zoekt en met een druk op de knop vind je de vlucht en waar deze zich op dat moment bevindt.

Vlucht volgen apps

Je kunt niet alleen via websites jouw vlucht volgen, maar ook via verschillende apps. Zo hebben Flightradar24 en Planefinder ook een app. Met deze apps kun je een specifieke vlucht volgen of opzoeken met jouw camera. Naast Fightradar24 en Planefinder zijn er nog een aantal andere apps. In “Live online vliegtuig volgen deel 2″ hebben we de vlucht volgen apps op een rijtje gezet.

Vorig blogartikel
EUclaim bekritiseert voorstel nieuwe Verordening in Brussel
Volgende blogartikel
Gewonnen in zaak combinatievlucht Air France/KLM

21
Geef een reactie

20 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Mls78

Vliegtuig dat via vreemde route overkwam niet terug te vinden, geen playback functie te vinden.
Vluchtnummer weet ik niet. Dus verspilde tijd en moeite . 21.45 bosbaan Amsterdam. 5.02.2020

Sander

Dit is een goede site voor volgen vliegtuigen https://vluchtenvolgen.nl/

Bart

Ik gebruik zelf meestal https://www.vliegtuigenvolgen.nl/

Sjoerd

Volg vluchten via Vluchtnummer waar het vliegtuig vliegt, Live online werkt niet op de PC , te Krijgen waar het vliegtuig vliegt

Chris Kroese

Mijn favoriet is vluchtvolgen.com Hier kun je ook snel per airline de vlucht volgen naar jouw wens.

Fred

Hele fijne app voor luchten te volgen. Werkt prima.

Raymond

Prima inderdaad. Ik gebruik zelf meestal http://www.vliegtuigvolgen.com/ omdat je daar ook militaire vliegtuigen kunt volgen.

Mars

Ik moet zeggen dat het volgen van vliegtuigen uitstekend werkt met bovenstaande apps. Via http://www.vliegtuig-volgen.nl kon je ook op vluchtnummer zoeken. Zo kon je precies een bepaald vliegtuig volgen.

Hansie

Paulus,
Daar heb je inderdaad gelijk in. Naast de door jou genoemde sites zijn er nog meer sites waar deze vliegtuigradar op te vinden is. Namelijk http://www.vluchtvolgen.nl, http://www.vluchtenvolgen.nl, http://www.vliegtuigvolgen.nl en http://www.vluchtvolgen.com. Zoals je ziet zijn er vele sites die het mogelijk maken om vluchten te volgen!

Paulus

Hoi Patrick, die vliegtuig radar is op die website is gewoon die van Flightradar24 die je op meer websites zoals http://www.vliegtuigvolgen.eu en http://www.vliegtuigonline.nl/ kan vinden. Ik raad aan om de app van Flightradar24 op je telefoon te installeren. Het is gratis en met een kleine bijdrage heb je nog wat extra functies die je kan bekijken.

Patrick

Ik gebruik regelmatig online flight trackers en er zijn zat die zonder vertraging accurate data tonen. Een site die erg fijn in gebruik is om live online een vlucht te volgen is http://vluchtenvolgen.nl/. Het is een nette Nederlandse site met veel leuke informatie over het volgen van vliegtuigen.

Sam

Een vlucht volgen van een familielid is met deze tools eenvoudig. Zoek gewoon op vluchtnummer en volg elk gewenste vlucht. Je kan ook via http://vliegtuigradar24.nl vluchten volgen. Dit is een Nederlandse site.

M. Weterings

nou ik ben al ! uur aan het proberen om een vlucht te volgen mar het lukt absoluut niet

Karin

Ik probeer een vlucht te volgen. Op flightaware.com bestaat die vlucht helemaal NIET. Ik zie bij Schiphol dat het vliegtuig inmiddels is vertrokken. Waardeloos!

mama

Als het niet mogelijk is een aanvraag in te dienen voor een niet uitgevoerde vlucht, hoe kunnen jullie dan ooit doorgeven waar het toestel zich bevindt????
rj3eHG

EUclaim

Dat is inderdaad niet mogelijk mama. De bovenstaande websites laten alleen vliegbewegingen zien van vliegtuigen die daadwerkelijk in de lucht zijn geweest.

R

volgen mij zijn jullie een beetje digibeet. Bij mij werkt het allemaal prima!

M.S.

Kan een vlucht niet terugvinden!…. De vlucht is vanochtend vertrokken vanuit Schiphol…. Schiphol geeft hier ook een melding van… maaaaaar volgen! Ho maar… hele vlucht niet terug te vinden. Niet onder de vliegmaatschappij, niet bij de eindbestemming, niet onder vluchtnummer!!!!!

Leo

Ik wil het zien

Peter

Bedankt. Het lukt allemaal prima om de vlucht te volgen!

Edmond

IK vind al die flight radar apps maar zwaar kut, Vele zijn onduidelijk en chaotisch. Maar het ergste is nog wel de vertraging van de data. Het vliegtuig waar mijn GF in zit is nog steeds aan het taxiën, terwijl in werkelijk ze al een uur in de licht is. Als het erop aankomt heb je er geen moer aan.

Vragen? Chat of bel