Live online vliegtuigen volgen deel 2

In 2013 hebben wij al een keer aandacht besteed aan het onderwerp ‘live online vliegtuigen volgen’. Het blijft leuk om als thuisblijver te zien waar je familie of vrienden zich bevinden in de lucht. Tegenwoordig is het niet alleen mogelijk om vanaf je computer vliegtuigen te volgen, maar ook vanaf je smartphone. Nu kun je altijd en overal het vliegtuig naar Tokyo volgen.

Live vliegtuig volgen Radar Box

Flightradar24 – Desktop en app

Eén van de grootste websites in Nederland op het gebied van online vliegtuigen volgen, is Flightradar24. De vliegtuigradar heeft tegenwoordig ook de Flighttracker24 app voor op de smartphone of tablet. De mogelijkheden via de betaalde app zijn vele malen groter dan de desktop versie. Naast het standaard vliegtuig volgen, heeft de app ook een optie om individuele vluchten op te zoeken via de zoekbalk. Zit je buiten in de tuin, dan kun je ook met de camera van je telefoon vliegtuigen spotten. Richt je camera op de lucht en als de camera een vliegtuig spot, kun je gelijk zien welk vliegtuig het is en wat de eindbestemming is.

Plane Finder – Desktop en app

Om real-time vluchten te bekijken is Plane Finder zeker de moeite waard. Naast de desktopversie heeft ook deze vliegtuigradar een gelijknamige app. Met de app kun je, door op je plaatsnaam te zoeken, het vliegverkeer bij jou in de buurt bekijken. Met deze app kun je vliegtuigen spotten met de camera van je telefoon, maar je kunt ook een alert instellen. Op het moment dat je een alert instelt voor een bepaald vliegtuig, krijg je een seintje als deze bij jou in de buurt is.

FlightTrack – app

Een andere betaalde app op gebied van online vliegtuigen volgens, is FlightTrack. Deze app is handig voor jou als reiziger, maar ook voor de thuisblijvers. Het is mogelijk om jouw vluchtgegevens te delen met de thuisblijvers, zodat zij op de hoogte blijven van jouw vlucht. In de app vind je real-time updates over jouw vlucht, zoals eventuele vertragingen, annuleringen en de status van je gate. Alle vluchten die je toevoegt in de app worden opgeslagen, dus je kunt altijd terug kijken welke  vluchten je hebt gemaakt en hoe deze zijn verlopen.

Casper flights – desktop

Een uitgebreide website om vliegtuigen online te volgen boven Europa is Casper Flights. Je kunt klikken op een luchthaven in Europa en je ziet dan het vliegverkeer rondom de luchthaven. Je ziet op basis van de kleur om welke luchtvaartmaatschappij het gaat en wat het vluchtnummer is. Het is mogelijk om het vliegverkeer real-time te bekijken, maar je kunt ook kiezen voor een andere dag.

Radarbox24 – desktop

Een andere mogelijkheid is Radarbox24. Je ziet in eerste instantie het Nederlandse luchtruim, maar je kunt in de zoekbalk per luchthaven en luchtvaartmaatschappij zoeken. Leuk aan de site is dat je ook kunt meeluisteren met de operation controle center van luchthavens van verschillende landen.

Extra tip: Live ATC – desktop en app

Een kijkje achter de schermen blijft leuk. Zo ook bij luchthavens. Via Live ATC kan je meeluisteren met de operation controle center op luchthavens. Je kunt zoeken op luchthavens of op bepaalde frequenties. Wij wensen jou veel luisterplezier!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vlucht geannuleerd? Dit zijn je rechten!
Volgende blogartikel
KLM Busservice van Arnhem/Nijmegen naar Schiphol Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
6 jaren geleden

Overzichtelijke artikel, net als deel 1 hierover. Je tegenwoordig zoveel mogelijkheden en opties die prima werken. Al gebruik zelf regelmatig https://www.vliegtuigvolgen24.nl, volgens mij ook van radarbox24. Werkt prima en soepel. Hopelijk worden de mogelijkheden nog uitgebreider!

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding