Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vertraging met TUI fly (voorheen Arkefly)?

Controleer eenvoudig met behulp van onze calculator of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.
Check uw vlucht

TUI Fly vlucht vertraagd op 22, 23 en 25 april

Op vrijdag 22, zaterdag 23 april en maandag 25 april liepen vluchten van TUI Fly langdurige vertraging op. Het ging om de vluchten OR 505 van Amsterdam – Montego Bay – Curacao – Amsterdam, OR 821 van Amsterdam naar Cancun, OR 822 van Cancun naar Amsterdam en  de OR 377 van Amsterdam – Curaçao – Bonaire (en wellicht ook nog door naar Amsterdam)

Gedupeerde passagiers hebben mogelijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdverlies. EUclaim helpt u graag met het indienen van een claim!

Vind hier de vertraagde TUI fly (OR) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw TUI fly vlucht meer dan drie uur vertraging en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Geen probleem, EUclaim helpt u verder! Bekijk snel of uw TUI fly vlucht onder Verordening 261/2004 valt met behulp van onze calculator.  

Welke rechten heeft u bij vertraging TUI fly?

In de Europese Unie zijn de rechten van vliegtuigpassagiers vastgelegd in Verordening 261/2004. Om recht te hebben op een vergoeding, oftewel compensatie, is het belangrijk dat de vlucht met meer dan drie uur vertraging is aangekomen op de eindbestemming. Verder is het belangrijk dat de vlucht:

 • Start vanuit een EU-land
 • Of aankomt in een EU-land en de vlucht is uitgevoerd door een Europese vliegtuigmaatschappij
 • Er geen sprake is van een buitengewone omstandigheid

Wanneer uw TUI fly vlucht voldoet aan bovenstaande punten, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met TUI fly van Amsterdam naar Barcelona. U vertrekt met een vertraging van 3,5 uur vanuit Amsterdam. Uiteindelijk komt u aan met een vertraging van 2 uur en 50 minuten. De vliegtuigmaatschappij heeft tijdens de vlucht de vertraging ingehaald. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van het bedrag, de compensatie, is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van het aantal kilometers van de vlucht:

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 • €250 vergoeding bij een vertraagde TUI fly vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vertraagde TUI fly vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 • €250 vergoeding bij een vertraagde TUI fly vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vertraagde TUI fly vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
 • €600 vergoeding bij een vertraagde TUI fly vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Uw rechten bij een schemawijziging van TUI fly

Het komt regelmatig voor dat TUI fly passagiers te maken krijgen met een schemawijziging. Zijn uw vluchttijden kort voor vertrek veranderd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van maximaal €600 per persoon. Zijn uw vluchttijden gewijzigd en wilt u weten waar u recht op heeft? Vul in onze calculator uw gewijzigde vluchttijden in en wij geven u gratis advies over uw rechten.

Vertraagde TUI fly vluchten

De actuele lijst met probleemvluchten van TUI fly is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. Op basis van onze database weten wij dat een aantal routes van TUI fly vaker langdurig vertraagd zijn. Het gaat om de volgende routes:

 • Amsterdam – La Palma (OR 677 en OR 678)
 • Amsterdam – Palma de Mallorca (OR 619 en OR 620)
 • Amsterdam – Ibiza (OR 598)

Heeft u naar bovenstaande bestemmingen gevlogen met TUI fly en heeft u hier een klacht over? Bij een vluchtvertraging van meer dan drie uur vertraging heeft u mogelijk recht op een vergoeding. U kunt in Nederland tot twee jaar na de vluchtdatum een claim indienen. Controleer daarom uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u gratis advies over uw rechten. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Hoe claimt u geld terug bij een TUI fly vertraging?

Bij een aankomstvertraging van meer dan drie uur heeft u mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Controleer uw vertraagde vlucht in onze calculator en wij geven u direct gratis advies over uw rechten. Wilt u dat EUclaim voor u een claim indient bij TUI fly? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Recent vertraagde vluchten

13120 passagiers hebben EUclaim een score van 4,5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 13.120 ervaringen
Vragen? Chat of bel