Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vertraging met TUI fly België?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de TUI fly België (voorheen Jetairfly) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw vlucht met TUI fly België (JAF) meer dan drie uur vertraging? Het kan zijn dat u recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon voor het tijdsverlies. Bekijk snel of uw vertraagde TUI fly België vlucht in de lijst onderaan de pagina staat. Wij stellen deze actuele lijst met vertraagde vluchten van TUI fly België elke dag op door middel van onze database. Staat uw vlucht er niet bij? Vul dan uw vluchtgegevens in onze calculator in en wij u direct een vrijblijvend advies over uw rechten.

Hier heeft u recht op bij een vertraagde TUI fly België vlucht

De rechten van vliegtuigpassagiers zijn binnen Europa beschermd door Verordening 261/2004. Dit betekent dat wanneer uw vlucht een vertraging heeft van drie uur of meer u mogelijk recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding is het belangrijk dat uw vlucht:

 • Vertrekt vanuit een EU-land
 • Of vertrekt vanuit buiten de EU naar een EU-land en uitgevoerd is door een Europese vliegtuigmaatschappij

Vliegtuigmaatschappij TUI fly België, voorheen Jetairfly, is een Europese vliegtuigmaatschappij en daarom valt uw vlucht onder de regels van Verordening 261/2004. Wanneer uw vlucht is vertraagd door een buitengewone omstandigheid vervalt helaas het recht op een vergoeding. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarin de vliegtuigmaatschappij geen invloed heeft op de problemen. U kunt hierbij denken aan slecht weer en stakingen van de luchtverkeersleiding.

Vliegen van en naar België

TUI fly, voorheen Jetairfly, vliegt voornamelijk van en naar Belgische luchthavens. De thuisluchthaven van de vliegtuigmaatschappij is Brussel Zaventum Airport (BRU). Wanneer uw TUI fly vlucht vanuit België langdurig vertraagd is en er geen sprake is van overmacht heeft u recht op een vergoeding, oftwel compensatie.

Stel: U vliegt van Brussel Zaventum Airport naar Funchal Airport met TUI fly (JAF). Op de luchthaven krijgt u te horen dat de vlucht vier uur vertraagd is door een technisch mankement. Uiteindelijk komt u met een vertraging van 3,5 uur aan op de bestemming. In deze situatie heeft u recht op een vergoeding van €400 per persoon.

De hoogte van de vergoeding

Heeft u problemen gehad met uw TUI fly vlucht van of naar België? Wanneer u volgens Verordening 261/2004 recht heeft op een vergoeding wordt de hoogte hiervan bepaald door de afstand van de vlucht.

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
 • €600 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Bereken de afstand van uw vlucht

Claim indienen voor uw vertraagde TUI fly vlucht

Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding voor uw vertraagde vlucht? Bekijk of uw vlucht in onderstaande lijst staat of controleer uw vluchtgegevens in onze calculator. Wij geven u een vrijblijvend advies over uw rechten. Wilt u liever zelf geen contact opnemen met vliegtuigmaatschappij TUI fly (JAF) dan kunt u ook de claim indienen bij EUclaim. Wij nemen dan al het werk voor u uit handen en gaan ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. De service van EUclaim is op basis van no cure, no pay. U loopt dus geen enkel risico.

Recent vertraagde vluchten

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen

Krijg een vergoeding voor uw TUI fly België vertraging met EUclaim

 • Check gratis in onze database of u recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon
 • U loopt geen enkel risico
 • Onze service is gratis. Pas als u uw geld krijgt, draagt u 29% + 33 euro dossierkosten af per persoon
 • 97% succesvolle claimafhandeling
 • In 32% is een rechtszaak nodig. Kosten voor een juridische procedure zijn inbegrepen
 • EUclaim neemt u al het werk uit handen
 • Wij strijden al sinds 2007 voor de rechten van vliegtuigpassagiers
Vragen? Chat of bel
Was uw vlucht vertraagd? Check uw vergoeding