Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vlucht QR274

Met Qatar van Schiphol naar Doha

Is vlucht QR274 van Amsterdam naar Doha in Qatar vertraagd? Dan kunt u tot €600 terug krijgen. Check snel of u recht heeft op een vergoeding en dien een claim in.
Check mijn vergoeding

750.389 tevreden passagiers

Vlucht QR274: elke dag van Amsterdam naar Doha

Vlucht QR 274 is een directe vlucht van Amsterdam naar Doha die wordt uitgevoerd door Qatar Airways. De vlucht vertrekt elke dag om 16:15 uur en arriveert om 23:30 uur (lokale tijd). De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, een viermotorig straalvliegtuig dat plaats biedt aan 444 passagiers.

De Boeing 777-300ER is een van de grootste en meest comfortabele vliegtuigen ter wereld. Het vliegtuig heeft een ruime cabine met veel beenruimte en een verscheidenheid aan in-flight entertainment opties. De vlucht biedt ook een aantal unieke services, zoals een spa-ruimte en een bar.

Inchecken voor QR274

Als u een vlucht boekt met Qatar Airways, kunt u inchecken op Schiphol in vertrekhal 3. De incheckbalies zijn geopend vanaf twee uur voor vertrek. U kunt ook online of via de Qatar Airways-app inchecken.

De vlucht QR274 is een populaire keuze voor reizigers die van Amsterdam naar Doha willen vliegen. Vlucht QR 274 is een snelle en directe manier om naar Doha te reizen.

Met Qatar Airways QR274 naar de rest van de wereld

Veel reizigers die vanuit Schiphol naar Doha vliegen, willen doorvliegen naar andere gebieden in Azië, Afrika of Australië. Qatar Airways biedt directe vluchten naar meer dan 150 bestemmingen in meer dan 50 landen.

Doha Airport is de belangrijke hub voor Qatar en voor Qatar Airways. Het vliegveld is modern en comfortabel met een groot aanbod aan winkels, restaurants en entertainment. Het vliegveld heeft ook een aantal hotels en andere faciliteiten voor reizigers die een overstap hebben.

Wat betekent vluchtnummer QR274?

De eerste twee letters van het vluchtnummer staan voor de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Alle vluchten van Qatar Airwars beginnen met QR. De cijfers van het vluchtnummer staan voor de route. De even nummers vliegen van Amsterdam naar Doha, en de oneven nummers van Doha naar Amsterdam.

Vlucht QR 274 vliegt van Schiphol naar Doha in Qatar, terwijl vlucht QR 273 de omgekeerde weg maakt.

Welke afstand legt vlucht QR274 af tussen Amsterdam Airport Schiphol en Qatar?

De afstand tussen Amsterdam Airport Schiphol en Doha International Airport is ongeveer 4926 km. Deze indrukwekkende afstand wordt overbrugd door de directe vlucht QE274, die u vanuit onze hoofdstad naar Qatar brengt.

Gemiddeld duurt het 6,15 uur om van Amsterdam naar Qatar te vliegen met vlucht QR 27, mits er geen vluchtvertraging is.

doha globe location pin

Wat als vlucht QR274 naar Qatar vertraagd is?

Het kan altijd gebeuren, vlucht QR 274 komt later aan in Qatar, of wordt zelfs geannuleerd. Gelukkig heeft u bepaalde rechten en worden uw rechten beschermd door de EU. Wij zijn er om u bij te staan, dat is zeker handig bij een grote partij als Qatar Aiways.

Volgens EU-verordening 261/2004 hebben passagiers recht op compensatie bij vertragingen van meer dan 3 uur op hun eindbestemming.

Omdat de afstand tussen Schiphol en Qatar zo groot is, zijn er drie opties als vlucht QR274 vertraagd is:

  • Minder dan 3 uur vertraging: geen compensatie
  • Tussen 3 en 4 uur vertraging: €300
  • Meer dan 4 uur vertraging: €600

Is uw vlucht vertraagd? Klik hieronder en check of u recht heeft op vergoeding.

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht?

Kijk of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat, of neem contact met ons op over uw specifieke situatie.

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot. Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen

Gecontroleerd door

Tjitze Noorderhaven is uitvoerend directeur bij EUclaim en is een bekende naam in de luchtvaartindustrie. Hij verschijnt al tientallen jaren in vooral buitenlandse media om duiding te geven aan EU Verordening 261.

Meer over Tjitze
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding