Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vlucht EK148

Met Emirates van Schiphol naar Dubai

Is vlucht EK148 van Amsterdam naar Dubai vertraagd? Dan kunt u geld terug krijgen. Maar wanneer dan? Dat hangt van verschillende factoren af. Check of u recht heeft op een vergoeding en dien een claim in.
Check mijn vergoeding

742.239 tevreden passagiers

Vlucht EK148 is ontzettend populair bij zakelijke reizigers en vakantiegangers. De vlucht van Schiphol Airport naar Dubai zit vaak helemaal vol. Niet alleen biedt Emirates vlucht EK148 voor reizigers naar Dubai, ook voor iedereen die naar Azië of Afrika verder reist is deze route populair. 

In dit artikel vertellen we u meer over vlucht EK148, de afstand tussen Dubai Airport en Amsterdam Airport Schiphol, en ook hoe EUclaim kan helpen als te maken krijgt met een vertraging.

Vlucht EK148: meerdere keren per week met Emirates

Vlucht EK148 is een veelgebruikte luchtvaartroute tussen Schiphol in Amsterdam en Dubai. Met regelmatige vertrekken is het een aantrekkelijke keuze voor reizigers die naar het Midden-Oosten willen vliegen. Maar het is ook een geliefde route voor reizigers die hun reis willen voortzetten naar Azië of Afrika, omdat Dubai dient als een belangrijk overstappunt naar verschillende bestemmingen in deze regio’s.

Reusachtige Airbus A380 op EK148

Emirates is de enige maatschappij die vanaf Amsterdam Schiphol Airport met de reusachtige Airbus A380 vliegt. Dit bijzondere dubbeldeks toestel vliegt sinds 2012 dagelijks naar Dubai en terug. Vlucht EK148 wordt altijd uitgevoerd door een Airbus A380.

Wie met Emirates naar Dubai vliegt, stapt in Dubai vrijwel altijd uit in terminal 3 van de internationale luchthaven van Dubai, Dubai International Airport (DXB). Terminal 3 is de eigen terminal van Emirates en is geschikt om de grote Airbus A380 goed te ontvangen. Als u Dubai als tussenstop hebt op uw vlucht naar een verdere bestemming, hoeft u niet te stressen dat u naar een andere terminal moet lopen, alle vluchten van Emirates vertrekken vanaf Terminal 3.

Emirates vliegt ook met een Boeing 777-300ER van Schiphol naar Dubai, deze is kleiner en doet er iets langer over. Deze Boeing vliegt met luchtnummer EK150.

Wat betekent vluchtnummer EK148?

De eerste twee letters van het vluchtnummer staan voor de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Alle vluchten van Emirates beginnen met EK. De cijfers van het vluchtnummer staan voor de route. De even nummers vliegen van Amsterdam naar Dubai, en de oneven nummers van Dubai naar Amsterdam.

Vlucht EK148 vliegt van Schiphol naar Dubai, terwijl vlucht EK147 de omgekeerde weg maakt.

Welke afstand legt vlucht EK 148 af tussen Amsterdam Airport Schiphol en Dubai?

De afstand tussen Amsterdam Airport Schiphol en Dubai Airport is ongeveer 5173 km. Deze indrukwekkende afstand wordt vakkundig overbrugd door vlucht EK148, die u vanuit onze hoofdstad naar de bruisende metropool Dubai brengt.

Gemiddeld duurt het tussen 6 en 7 uur om van Amsterdam naar Dubai te vliegen met EK 148.

Wat als vlucht EK 148 naar Dubai vertraagd is?

Helaas zijn vertragingen en annuleringen soms onvermijdelijk en kunnen ze reisplannen verstoren. Als u geconfronteerd wordt met dergelijke situaties tijdens vlucht EK148, is EUclaim er om te helpen.

Volgens EU-verordening 261/2004 hebben passagiers recht op compensatie bij vertragingen van meer dan 3 uur op hun eindbestemming.

Omdat de afstand tussen Schiphol en Dubai zo groot is, zijn er drie opties als vlucht EK148 vertraagd is:

  • Minder dan 3 uur vertraging: geen compensatie
  • Tussen 3 en 4 uur vertraging: €300
  • Meer dan 4 uur vertraging: €600

Is uw vlucht vertraagd? Klik hieronder en check of u recht heeft op vergoeding.

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht?

Kijk of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat, of neem contact met ons op over uw specifieke situatie.

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot. Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding