Vind hier de TUI fly (OR) vluchten met recht op een vergoeding

Dan heeft u wellicht recht op een vergoeding. Wij kunnen u gelijk vertellen of u recht heeft op een vergoeding. Bekijk dan snel of uw geannuleerde TUI fly vlucht in de lijst onderaan de pagina staat.

Is uw TUI fly vlucht geannuleerd? Hier heeft u recht op

In Verordening 261/2004 zijn uw rechten als Europese vliegtuigpassagier vastgelegd. Wanneer uw vlucht geannuleerd is heeft u mogelijk recht op een vergoeding, oftewel compensatie, die kan oplopen tot €600 per persoon. Om recht te hebben op de vergoeding is het van belang dat uw vlucht start in een EU-land of vertrekt vanuit een niet EU-land en is uitgevoerd door een Europese vliegtuigmaatschappij. TUI fly is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt onder de Europese wetgeving.

Verder is het belangrijk om te weten wanneer u door TUI fly bent geïnformeerd over de geannuleerde vlucht:

Een buitengewone omstandigheid bij geannuleerde vlucht

In Verordening 261/2004 staat dat wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid de gedupeerde passagier geen recht heeft op een vergoeding. U kunt hierbij denken aan stakingen van luchtverkeersleiders, slecht weer, terrorisme of extreme natuurverschijnselen. In deze situaties is er sprake van overmacht voor de vliegtuigmaatschappijen.

Stel: u heeft uw vlucht geboekt bij TUI fly. De vlucht wordt twee maanden voor vertrek geannuleerd en u krijgt een vervangende vlucht bij TUI fly. U bent op tijd geïnformeerd en daar om heeft u In deze situatie geen recht op een vergoeding.

Waar heeft u recht op bij een geannuleerde vlucht van TUI fly?

Wanneer u niet op tijd bent geïnformeerd over uw geannuleerde vlucht heeft u recht op een vergoeding, oftewel compensatie. De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

OR 370 van Curaçao naar Amsterdam geannuleerd

De TUI vlucht OR 370 zou gisteren, 20 december 2017, vertrekken naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS). De vlucht werd op Curaçao International Airport (CUR) geannuleerd. Het is nog onduidelijk voor de passagiers wanneer ze wel richting Nederland vertrekken. Het vliegtuig heeft waarschijnlijk een technisch probleem. Passagiers van deze TUI vlucht hebben recht op een vergoeding van €600 per persoon voor het geleden tijdsverlies.

Recent geannuleerde TUI fly vluchten

De actuele lijst met probleemvluchten van TUI fly Airlines is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent geannuleerde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Kunt u uw TUI vlucht niet terug vinden in bovenstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel