Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Is uw vlucht met TUI fly (voorheen Arkefly) geannuleerd?

Controleer uw vluchtgegevens met behulp van onze calculator en wij geven u direct advies.
Check uw vlucht

Vind hier de TUI fly (OR) vluchten met recht op een vergoeding

Dan heeft u wellicht recht op een vergoeding. Wij kunnen u gelijk vertellen of u recht heeft op een vergoeding. Bekijk dan snel of uw geannuleerde TUI fly vlucht in de lijst onderaan de pagina staat.

Is uw TUI fly vlucht geannuleerd? Hier heeft u recht op

In Verordening 261/2004 zijn uw rechten als Europese vliegtuigpassagier vastgelegd. Wanneer uw vlucht geannuleerd is heeft u mogelijk recht op een vergoeding, oftewel compensatie, die kan oplopen tot €600 per persoon. Om recht te hebben op de vergoeding is het van belang dat uw vlucht start in een EU-land of vertrekt vanuit een niet EU-land en is uitgevoerd door een Europese vliegtuigmaatschappij. TUI fly is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt onder de Europese wetgeving.

 

Verder is het belangrijk om te weten wanneer u door TUI fly bent geïnformeerd over de geannuleerde vlucht:

 

  • Bent u meer dan 2 weken voor vertrek geïnformeerd, dan heeft u geen recht op een vergoeding
  • Bent u tussen 14 en 7 dagen voor vertrek geïnformeerd en bent u meer dan 2 uur eerder vertrokken of met 4 uur later aangekomen, dan heeft u recht op een vergoeding
  • Bent u 7 dagen of korter voor vertrek geïnformeerd en bent u meer dan 1 uur eerder vertrokken of meer dan 2 uur later aangekomen, dan heeft u recht op een vergoeding

Corona-voucher door vluchtannulering van TUI fly? 

Heeft u een corona-voucher van TUI fly ontvangen nadat uw vlucht vanwege het coronavirus is geannuleerd? U kunt uw voucher door EUclaim laten controleren op rechtmatigheid. Zo weet u precies waar u recht op heeft! Wij controleren de corona-voucher van TUI fly op rechtmatigheid en we verzorgen de communicatie met de vliegtuigmaatschappij. Wanneer u de voucher (deels) niet heeft gebruikt, zorgt EUclaim ervoor dat u alsnog uw geld terugkrijgt.

Een buitengewone omstandigheid bij geannuleerde vlucht

In Verordening 261/2004 staat dat wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid de gedupeerde passagier geen recht heeft op een vergoeding. U kunt hierbij denken aan stakingen van luchtverkeersleiders, slecht weer, terrorisme of extreme natuurverschijnselen. In deze situaties is er sprake van overmacht voor de vliegtuigmaatschappijen.

Stel: u heeft uw vlucht geboekt bij TUI fly. De vlucht wordt twee maanden voor vertrek geannuleerd en u krijgt een vervangende vlucht bij TUI fly. U bent op tijd geïnformeerd en daar om heeft u In deze situatie geen recht op een vergoeding.

Waar heeft u recht op bij een geannuleerde vlucht van TUI fly?

Wanneer u niet op tijd bent geïnformeerd over uw geannuleerde vlucht heeft u recht op een vergoeding, oftewel compensatie. De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 

  • €250 vergoeding bij een geannuleerde TUI fly vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een geannuleerde TUI fly vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 

  • €250 vergoeding bij een geannuleerde TUI fly vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een geannuleerde TUI fly vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een geannuleerde TUI fly vlucht van meer dan 3500 km

Recent geannuleerde TUI fly vluchten

De actuele lijst met probleemvluchten van TUI fly Airlines is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent geannuleerde vluchten

13454 passagiers hebben EUclaim een score van 4,5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 13454 ervaringen