Storm op het vliegveld: Wat zijn je rechten?

Het stormt momenteel behoorlijk in Nederland. Harde windvlagen hebben effect op het vliegverkeer. Nu de wind uit het westen komt is onze grootste luchthaven, Amsterdam Schiphol Airport, zelfs afhankelijk van één enkele baan. Normaal gesproken houden de planners bij Schiphol rekening met een beperking van drie van de zes banen, dus nu er maar één baan open is zijn lange vertragingen en geannuleerde vluchten het gevolg.

Transavia vliegtuig dat land tijdens een storm

Wat zijn mijn rechten nu mijn vlucht is vertraagd of geannuleerd door storm?

Is je vlucht vertraagd of geannuleerd door storm? Storm is helaas een buitengewone omstandigheid en je hebt dan geen recht op een vergoeding bij een vertraging van meer dan drie uur. Maar je hebt wel recht op verzorging, dit is vastgelegd in Verordening 261/2004. Wanneer je te maken hebt met een lange vertraging door storm heb je recht op het volgende:

Wanneer je het vermoeden hebt dat je vlucht niet vertraagd of geannuleerd is vanwege het weer, kun je dit eenvoudig checken in onze calculator. Wij geven je direct advies over je rechten.

Vorig nieuwsitem
Aangekondigde staking: Alitalia schrapt 60% van alle vluchten
Volgende nieuwsitem
Grote kans op vertragingen JFK Airport

4
Geef een reactie

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Sander

En als de vlucht pro actief (een dag van tevoren) al geannuleerd is? Dan is het toch geen overnacht meer te noemen?

Maud

Als je vlucht door het weer vertraagd is met meer dan 5 uur waardoor je er voor kiest niet meer te reizen, heb je dan recht op een vergoeding?

Vragen? Chat of bel