3 april 2024

Austrian Airlines staking 4 april 2024

Ten minste 92 vluchten geannuleerd

Austrian Airlines annuleert bijna honderd vluchten op donderdag 4 april. De reden is een nieuwe werkonderbreking van het cabinepersoneel. Naar verwachting begint dit om 9 uur ’s ochtends. 

Dit is niet de eerste keer dat het personeel van Austrian Airlines weigert te werken dit jaar.

 

Hogere salarissen voor cabinepersoneel

De ondernemingsraad van Austrian Airlines en de vakbond Vida hebben voor donderdag een gezamenlijke vergadering gepland en nodigen het personeel uit om hieraan deel te nemen. 

De cabinebemanning van de luchtvaartmaatschappij streeft naar aanzienlijk hogere salarissen, een verzoek waarvan zij vinden dat de directie tot op heden niet adequaat op heeft gereageerd.

Afgelopen donderdag werd Austrian Airlines gedwongen om meer dan 400 vluchten te annuleren vanwege een staking. Het bedrijf beweert dat er de afgelopen maanden zeventien onderhandelingsrondes hebben plaatsgevonden met Vida over een salarisverhoging voor het cabinepersoneel.

Het heeft een laatste aanbod gedaan van een salarisverhoging van 18 procent, wat volgens Austrian meer is dan wat financieel haalbaar is. Desondanks wijzen Vida en de ondernemingsraad dit aanbod af en blijven zij aandringen op een hoger salaris.

Austrian is onderdeel van de Lufthansa Group, samen met Lufthansa, Brussels Airlines, Swiss en Eurowings. Vida stelt dat het personeel in Oostenrijk, in vergelijking met de werknemers bij de andere luchtvaartmaatschappijen binnen de groep, er slechter vanaf komt.

De vakbond benadrukt dat de prestaties van Austrian binnen de groep de beste zijn en eist dat de salarissen dienovereenkomstig aangepast worden.

Wat betekent dit voor jou?

Als Austrian Airlines jouw vlucht annuleert vanwege deze staking, dan heb je een aantal rechten. Ten eerste moet de luchtvaartmaatschappij jou de keuze bieden tussen een vervangende vlucht of je geld terug.

Daarnaast heb je recht op een vergoeding, afhankelijk van de afstand van de vlucht kan dit oplopen tot €600.

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding