Sneeuw hindert vliegverkeer in Nederland en Verenigde Staten

Een grote sneeuwstorm heeft het vliegverkeer in de Verenigde Staten het afgelopen weekend behoorlijk ontregelt. Meer dan 5000 vluchten zijn sinds vrijdag geannuleerd vanwege het winterse weer. Morgen wordt er ook in Nederland de nodige sneeuwval verwacht wat impact heeft op het Nederlandse vliegverkeer.

man loopt door sneeuw op straat

Vluchten geannuleerd in Verenigde Staten door sneeuw

Vooral de vliegvelden van Boston, New York en Chicago zijn hard getroffen door de sneeuw. Op sommige locaties is de sneeuw zelfs meters dik. Ook KLM, Lufthansa en British Airways hebben vluchten van en naar de Verenigde Staten moeten annuleren. De problemen houden zeker tot en met vandaag nog aan.

KLM verwacht annuleringen door sneeuw op dinsdag

Ook in Nederland wordt morgen de nodige sneeuwoverlast verwacht. Vanaf 8 uur trekt er winterse neerslag over Nederland. KLM verwacht dat er vluchten van en naar Schiphol uitvallen. Het is nog niet zeker hoeveel vluchten hinder gaan ondervinden van de sneeuwval. Vooral de druk op de de-icing faciliteiten zal voor vertragingen of annuleringen zorgen. Wanneer dit het geval is hebben passagiers mogelijk recht op een vergoeding.

Vlucht geannuleerd door sneeuw? Dit zijn je rechten!

Wanneer je vlucht geannuleerd wordt vanwege hevige sneeuwval, heb je geen recht op een vergoeding. Sneeuw is een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Daarnaast heb je recht op verzorging tijdens de vertraging. Dit houdt onder andere maaltijden in en eventuele hotelovernachting(en).

Openbaar vervoer en overlast door sneeuw

Houd er rekening mee dat niet alleen het vliegverkeer maar ook het openbaar vervoer last heeft van de winterse neerslag. Ga op tijd van huis en houd rekening met vertragingen van onder andere de treinen en bussen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Consumentenbond sleept KLM voor de rechter vanwege no-showbeleid
Volgende nieuwsitem
De vijf langste vluchtvertragingen van de afgelopen acht jaar
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding