Ryanair stopt met vluchten op Eindhoven airport vanaf 5 november

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair heeft aangekondigd per 5 november 2018 zijn basis te sluiten op Eindhoven airport. Dit gaat gevolgen hebben voor de vluchten van Ryanair en de banen van Nederlands Ryanair personeel.

ryanair vliegtuig op vliegveld eindhoven

Baanonzekerheid en geannuleerde vluchten Ryanair

Ryanair geeft aan dat de basis sowieso de komende winter wordt gesloten. Over het volgende zomerseizoen is nog geen duidelijkheid. Er werken 50 piloten en 150 cabinepersoneelsleden op de basis in Eindhoven. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen dit gaat hebben voor hun baan. Ook de vluchten vanaf 5 november worden niet meer gegarandeerd. Sommige vluchten zullen nog uitgevoerd door crewleden van een andere basis. Naar verwachting wordt een deel van de vluchten geannuleerd.

Stakingen Ryanair piloten en winsttegenvaller

Ryanair geeft aan dat het sluiten van de basis komt door de vele stakingen van piloten in Nederland. Ook de hoge olieprijs zou meespelen. Hierdoor valt de winst een stuk lager uit dan verwacht. De stakingen kosten Ryanair ook veel geld aan vergoedingen op basis van Verordening 261/2004. Gedupeerde passagiers hebben recht op een vergoeding voor het tijdsverlies wanneer hun vlucht geannuleerd wordt of een langdurige vertraging oploopt. Ryanair verwacht verder 460 miljoen extra te moeten uitgeven aan brandstoffen vanwege de hoge olieprijs.

Vlucht geannuleerd door Ryanair staking? Recht op vergoeding!

Was jouw vlucht afgelopen vrijdag 28 september geannuleerd vanwege de Ryanair staking op Eindhoven airport? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. EUclaim helpt je hierbij.

[single_button button_text="Check je Ryanair vlucht" button_link="/check-uw-vlucht" classes="" align="align_center" button_type="button-action"]

Vorig nieuwsitem
Passagiers recht op vergoeding voor 20 geannuleerde Ryanair vluchten
Volgende nieuwsitem
Opnieuw acties cabinepersoneel Ryanair na verlopen ultimatum
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel