Ryanair gaat geld vragen voor het meenemen van handbagage in cabine

Vanaf november gaat de Ierse budgetmaatschappij Ryanair geld vragen voor het meenemen van een handbagage koffer in het vliegtuig. Een koffer gaat rond de €10 kosten. De maatregel komt naar eigen zeggen door passagiers die te veel bagage meebrengen in het vliegtuig.

man op het vliegveld met koffer kijkt naar opstijgend vliegtuig

Steeds meer extra kosten voor Ryanair passagiers

De Ierse budgetmaatschappij vraagt voor steeds meer services geld. Zo kost het inchecken op de luchthaven extra en betaal je tegenwoordig ook €5 als je bij elkaar wilt zitten. Nu gaat Ryanair als eerste budgetmaatschappij het gratis meenemen van trolleys afschaffen. En daar stopt het niet. Als het aan Ryanair baas Michael O’ Leary ligt wordt er straks ook betaald voor het gebruik van de wc en komen er staanplaatsen in het vliegtuig.

Budgetmodel Ryanair en onvrede onder personeel

De onvrede onder passagiers van Ryanair is bijna net zo groot als dat van haar personeel. In verschillende Europese landen werd er afgelopen zomer meerdere keren gestaakt door piloten en cabinepersoneel van de Ierse budgetmaatschappij. Naast het magere loon wat ze verdienen werken de piloten als zelfstandigen en moet het personeel haar eigen uniform en eten en drinken onder werktijd betalen. De staking resulteerde in veel geannuleerde vluchten in Europa. Passagiers hebben recht op een vergoeding voor deze annuleringen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Geen recht op vergoeding bij staking beveiliging Schiphol 4 september 2018
Volgende nieuwsitem
Nog een storing bij luchtverkeersleiding Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding