Recht op vergoeding bij staking van Nederlandse Ryanair piloten

Nederlandse piloten van de Ierse budgetmaatschappij Ryanair willen de stakingen van Ierse, Belgische en Italiaanse collega’s volgen door te staken. De piloten zijn het beleid van Ryanair goed zat.

ryanair vliegtuig op vliegveld eindhoven

Brief Ryanair naar personeel maakt woede los

Naar aanleiding van de stakingen van Ryanair piloten en cabinepersoneel in andere landen is er een brief naar stakend personeel gestuurd waarin staat dat ze niet worden betaald voor de ‘no-show’ op werk en dat ze minder kans maken op een promotie. Vooral dat laatste maakt veel los en is in landen als Italië en België in strijd met nationale wetgeving.

Ryanair trekt zich niets aan van nationale wetgeving

De Ierse budgetmaatschappij houdt zich enkel aan de wet zoals die in Ierland geldt, ook al is de luchtvaartmaatschappij werkzaam van en naar veel luchthavens in Europa. Het arbeidsrecht van andere landen wordt niet nageleefd en ook het indienen van schadeclaims mag volgens Ryanair alleen via een derde, gemachtigde partij als de passagier zich eerst bij Ryanair heeft gemeld. EUclaim ontvang hier vorige week een dreigbrief over van de advocaat van Ryanair. Dit is echter in strijd met de Nederlandse wet.

Spanning loopt hoog op, Nederlandse piloten gaan staken

Nederlandse piloten van Ryanair hebben in een enquête nu massaal aangegeven te willen staken vanwege de arbeidsvoorwaarden en verplaatsing van personeel. Cabinepersoneel zit nog in de onderhandelingsfase met de Ierse budgetmaatschappij over arbeidsvoorwaarden maar wil ook gaan staken als ze er niet uitkomen. Vluchten van en naar Nederland zullen naar verwachten zwaar getroffen worden door de stakingen.

Inmiddels hebben Zweedse en Belgische Ryanair piloten ook een staking aangekondigd op 10 augustus.

Vorig nieuwsitem
Passagiers recht op vergoeding bij lange vertraging door stiptheidsacties KLM
Volgende nieuwsitem
10 augustus nieuwe staking Ryanair piloten

5
Geef een reactie

2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
lex

Hallo, Mijn dochter moet 10 augustus terug vliegen na Bratislava via Eindhoven. Heel vervelend als ze niet naar huis kan vliegen. Maar hoe is het gesteld met mensen die op vakantie gaan? Die hebben misschien al hotel of appartement geboekt, dit lijkt mij behoorlijk vervelend als mensen één keer per jaar op vakantie kunnen gaan en dan hun vakantie kunnen fluiten. Ik vindt dit geen steil dat piloten staken in hoogseizoen, dat kunnen ze ook in september of later. Duizende mensen worden de dupe van deze actie en dit is onacceptabel voor mij, gewoon geen stijl. Ik ben voor stakingen,… Lees meer

sjak

Hallo.

we vliegen met Rayanair naar Italie waarbij de autohuur en hotelovernachtingen geboekt en betaald zijn.
De overnachting zijn op basis van “no pay back” dus met andere woorden jaagt Raynair door de staking ons op hoge extra kosten.

Waar kunnen wij deze kosten parkeren, kunnen we Raynair voor het ingebreke blijven aansprakelijk stellen voor deze gemaakte kosten.

Vragen? Chat of bel