ryanair steward eindhoven alcohol
15 augustus 2023

Ryanair moet passagiers betalen vanwege beschonken steward

Compensatie voor 1495 passagiers

Twee keer per maand betalen wij compensatie uit aan gedupeerde passagiers. Vandaag krijgen 1495 passagiers waar ze recht op hebben!

Hiervan krijgen maar liefst 596 passagiers compensatie vanwege tijdsverlies op een Ryanair vlucht. Dit zijn meer dan drie vliegtuigen vol aan gedupeerde passagiers.

Hier zit een groep van 26 Ryanair-passagiers tussen. Hun vlucht van Eindhoven Airport was vertraagd omdat een steward van Ryanair te veel gedronken had. 

Drank en vliegen, een dure combinatie

Op 20 november 2022 zou Ryanair vliegen van Eindhoven naar Alicante. Het vliegtuig zat goed vol, en iedereen had zin in wat warmte. Niet gek, op het KNMI-station Twente werd -8,8 °C gemeten, de laagste temperatuur van de maand.

Maar de vlucht vertrok later en kwam uiteindelijk 3 uur en 34 minuten later aan op de plaats van bestemming. 

De politie hield die dag namelijk een alcoholcontrole op Eindhoven Airport en moest een boete uitdelen aan een steward die teveel had gedronken. 

De man kreeg een boete van 1000 euro omdat hij 140 ugl in zijn adem had, oftewel 0,32 promille. “Dit betekende dat hij onder invloed aan boord van het toestel is gestapt”, aldus de politie. Tien uur voorafgaand aan een vlucht mag het vliegtuigpersoneel geen alcohol nuttigen.

Hierdoor moest vervangend personeel worden ingevlogen, met de vertraging als gevolg. 

Omdat de vlucht meer dan 3 uur later aankwam, en de afstand tussen Eindhoven en Alicante meer is dan 1500 km, hebben de passagiers recht op 400 euro compensatie. Dit is dus een vergoeding voor het tijdsverlies, en geen compensatie voor het ticketgeld.

We weten niet wat de ticketprijzen waren vorig jaar, maar als je in 2023 op 20 november met Ryanair van Eindhoven naar Alicante vliegt, dan kost je dat 43 euro. Die 400 euro per passagier is dus een mooi bedrag.

Althans, voor de groep passagiers is dit een mooi bedrag, maar voor Ryanair juist een dure grap.

Deel je vluchtgegevens met ons

Maar liefst 1495 gedupeerde passagiers krijgen vandaag dankzij ons financiële compensatie gekregen.

Vlieg jij binnenkort naar het buitenland? Vul dan hieronder alvast je gegevens in. Ook al is je ticket maar een paar tientjes, je kan altijd recht hebben op compensatie voor tijdsverlies. Laat ons hieronder weten met welke vlucht je gaat.  

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding