Chaos door computerstoring British Airways

Een wereldwijde computerstoring bij British Airways heeft een grote chaos veroorzaakt. De vliegtuigmaatschappij heeft zaterdag alle vluchten vanuit de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick geannuleerd. De problemen zijn waarschijnlijk veroorzaakt door een storing in de elektriciteitsvoorziening. 

british airways vliegtuig in de lucht

Chaos

Zaterdag werd gemeld dat er tot 18.00 uur lokale tijd geen BA-vliegtuigen konden landen of vertrekken van de twee Engelse luchthavens. Uiteindelijk werd het probleem pas later op de avond opgelost. De computerstoring zorgde voor grote chaos op de vliegvelden. Gates werden bezet gehouden door vliegtuigen die niet konden vertrekken. Daarnaast was het dit weekend extra druk doordat de meeste Britten een lang weekend vrij hadden en de schoolkinderen vakantie hebben. British Airways heeft zijn reizigers zaterdag opgeroepen niet meer naar de luchthavens te komen vanwege de extreme drukte.

The day after

Een dag na de storing worden passagiers van de Engelse vliegtuigmaatschappij nog steeds getroffen door geannuleerde en vertraagde vluchten. Doordat het een wereldwijde storing was zijn er vliegtuigen en cabinepersoneel op meerdere plekken op de wereld gestrand. British Airways doet nu zijn uiterste best om de normale vluchtschema’s weer uit te kunnen voeren.

Recht op een vergoeding

In totaal zijn er dit weekend 658 vluchten geannuleerd vanwege deze IT-storing. De storing wordt niet gezien als een buitengewone omstandigheid omdat het gaat om een storing bij het eigen computersysteem van British Airways. Daarom hebben alle passagiers recht op een vergoeding!

UPDATE:

Schiphol

In eerste instantie leek het alsof de storing geen effect had op de BA-vluchten van en naar Schiphol. Het tegendeel bleek waar. Zowel op dag van de storing als de twee dagen erna heeft het problemen opgeleverd. In totaal zijn 22 British Airways vluchten van en naar Schiphol geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd door de IT-storing.  Alle passagiers hebben recht op een vergoeding die op kan lopen tot €600 per persoon.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
KLM opent route naar Mumbai, de drukste luchthaven met één landingsbaan ter wereld
Volgende nieuwsitem
Computerstoring British Airways is gevolg van menselijke fout
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding