Boete voor Maastricht Airport voor overtreding openingstijden

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) heeft Maastricht Aachen Airport (MST) een voorwaardelijke boete opgelegd voor het ten onrechte toestaan van een opstijgende vlucht na 23.00 uur. Het is niet de eerste waarschuwing voor het Limburgse vliegveld.

Corendon vliegtuig op asfalt maastricht airport
©: MAA

Openingstijden Maastricht Airport

Op Maastricht Airport mag er tussen 6 uur en 23 uur gevlogen worden, daarbuiten niet. Deze regels gelden onder andere om omwonenden te ontzien. Toch stegen 6 vliegtuigen buiten deze uren op en landen 41 vliegtuigen buiten deze uren in 2018. Voor één vlucht was er geen geldige reden dat deze buiten de uren opsteeg, zoals met extreem weer of een technisch probleem het geval is.

Corendon vaak te laat met landing op Maastricht Airport

Uit onderzoek van de ILT bleek dat 37 van de 57 vluchten die te laat waren in 2018, van Corendon Dutch Airlines waren. Maastricht Airport heeft Corendon gevraagd de aankomsttijden zoveel mogelijk te vervroegen zodat er minder overlast ontstaat. Doorgaans gaan er ongeveer 12 tot 15 vluchten per dag van of naar Maastricht Airport.

Uitwijking door nachtsluiting Maastricht Airport

Vanwege de nachtsluiting van Maastricht Airport kan het nog weleens voorkomen dat een vertraagde vlucht moet uitwijken naar een ander vliegveld, zoals Schiphol, om alsnog te landden. Passagiers moeten dan vaak nog met bussen naar Maastricht vervoerd worden. De aankomsttijd in Maastricht bepaalt de uiteindelijke vertraging. Je kunt dus zomaar recht hebben op een vergoeding van €250, €400 of €600 voor het tijdsverlies.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Veel vertragingen voor passagiers Corendon en TUIfly afgelopen weekend
Volgende nieuwsitem
Beveiligers Schiphol dreigen met stakingsacties in zomer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding