Luchthaven vertraging
14 april 2023

Problemen met je vlucht bij Transavia? Dit is waar je recht op hebt

Tienduizenden passagiers last van vertragingen en annuleringen

Verschillende media hebben vandaag bericht over Transavia. De koppen liegen er niet om.

De Telegraaf schrijft: Tienduizenden reizigers de dupe door vliegtuigtekort Transavia. De Volkskrant nam contact met ons op en kwam met: Transavia komt vliegtuigen tekort: reizen van 50 duizend passagiers omgeboekt of geannuleerd.

Ook radiozender BNR berichtte hierover en wij mochten duiding geven.

Wat is er aan de hand?

Om de zomerdrukte het hoofd te bieden huurt Transavia, dochteronderneming van KLM, elk jaar extra vliegtuigen. Sommigen van deze vliegtuigen kunnen echter niet op tijd gebruikt worden waardoor Transavia een paar vliegtuigen tekort komt.

De Volkskrant en de Telegraaf schrijven dat een aantal vluchten tussen begin april en eind mei gewijzigd of zelfs geschrapt worden. In totaal worden hiermee 50.000 passagiers geraakt. Voor 5000 passagiers is geen alternatief gevonden.

Wat zijn je rechten?

Ben jij een van de gedupeerde passagiers? Dan is het goed mogelijk dat je recht hebt op een vergoeding, deze kan oplopen tot 600 euro, ongeacht je ticketprijs. De hoogte van de vergoeding hangt onder andere af van de afstand.

Denk je in aanmerking te komen voor een compensatie? Dat hangt van een aantal zaken af. Check hier of dit voor jou geldt. 

Vlieg jij binnenkort met Transavia? Laat dan nu alvast je vluchtgegevens achter bij EUclaim. Klik hieronder op ‘Houd mij op de hoogte’en als blijkt dat je recht hebt op een vergoeding, dan sturen wij jou direct een bericht. Zo krijg jij waar je recht op hebt.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding