Luchthaven vertraging

TUI klachten

Klachten TUI reisbureau

TUI is een van de grootste reisorganisaties in Nederland. Het is een reisorganisatie die verschillende soorten vakanties aanbiedt, onder andere zonvakanties, wintersportvakanties, rondreizen en stedentrips. Naast een reisorganisatie is TUI ook een vliegtuigmaatschappij. De maatschappij vliegt met de naam TUI fly (OR). Het grootste gedeelte van de vliegvakanties die bij TUI worden geboekt worden uitgevoerd door de eigen vliegtuigmaatschappij TUI fly.

De slogan van TUI is ‘Discover your smile’, maar ondanks deze belofte kan het natuurlijk zijn dat u een klacht heeft over de organisatie. De klachten kunnen gaan over uw accommodatie, de boeking of de begeleiding. Op de website van reisorganisatie TUI staat geen uitgebreide uitleg over wat u moet doen bij een klacht. U kunt daarom het beste een klacht indienen via het webportaal van TUI. Ze zullen dan uw klacht zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Heeft u een klacht over uw TUI fly vlucht (OR) omdat uw vluchttijden gewijzigd zijn of dat uw vlucht vertraagd of geannuleerd was? Dan heeft u volgens Verordening 261/2004 mogelijk recht op een vergoeding. Deze kan oplopen tot maximaal €600 per persoon. Twijfelt u of uw recht heeft op een vergoeding? U kunt via EUclaim gemakkelijk controleren of u recht heeft op een vergoeding en een claim indienen.

tui vliegtuig op amsterdam airport schiphol startbaan

TUI fly klachten bij vertraging of annulering vlucht

Heeft u een klacht over uw TUI fly vlucht omdat uw vlucht vertraagd of geannuleerd is? Dan heeft u volgens Verordening 261/2004 mogelijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Om in aanmerking komen voor de vergoeding is het van belang dat u met meer dan drie uur vertraging aankwam op uw eindbestemming en dat er geen sprake was van een buitengewone omstandigheid. Met een buitengewone omstandigheid wordt een situatie bedoelt waarin TUI geen invloed kan uitoefenen op de ontstane problemen. U kunt hierbij denken aan natuurrampen of medische noodlandingen.

De hoogte van uw vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht:

Bestemmingen binnen de EU

  • Vlucht tot 1500 km: €250 per persoon
  • Vucht meer dan 1500 km: €400 per persoon

Bestemmingen buiten de EU

  • Vlucht tot 1500 km: €250 per persoon
  • Vlucht van 1500 tot en met 3500 km: €400 per persoon
  • Vlucht meer dan 3500 km: €600 per persoon

Bent u benieuwd of u met uw vertraagde of geannuleerde TUI fly vlucht recht heeft op een vergoeding en wat de hoogte is van deze vergoeding? Controleer snel uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u vrijblijvend een advies over uw rechten.

Waarom uw klacht over de TUI fly vlucht indienen via EUclaim?

EUclaim heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van passagiersrechten. Dit zorgt ervoor dat wij een slagingspercentage hebben van 97%. Uit ervaring weten wij dat het voor passagiers moeilijk kan zijn om zelf een vergoeding terug te krijgen van de vliegtuigmaatschappij. EUclaim staat klaar om u als passagier van TUI fly te helpen om te krijgen waar u recht op heeft. Maakt u gebruik van onze service dan loopt u geen enkel risico en betaalt u alleen onze succesfee wanneer wij uw klacht tegen TUI tot een positief einde hebben gebracht.

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding