Luchthaven vertraging

Ryanair klachten

Klachten Ryanair vluchten

Ryanair is een belangrijke lowbudget vliegtuigmaatschappij in Nederland. Ryanair voert dagelijks veel vluchten uit van en naar Nederland. De voornaamste luchthaven voor Ryanair is Eindhoven Airport, maar ook vanaf Amsterdam Schiphol worden vluchten uitgevoerd.

Vanaf Eindhoven Airport verbindt Ryanair (FR) Nederland met veel Europese bestemmingen, zoals Londen, Barcelona en Dublin. Wanneer een stad meerdere luchthavens heeft, landt het vliegtuig van Ryanair vaak op de luchthaven die het verst van het centrum afligt. Dit zie je ook terug in de goedkope ticketprijs. Helaas staat daarbij de kanttekening dat Ryanair bij problemen met de vlucht vaak wat minder klantvriendelijkheid is.

Heeft u een klacht over Ryanair vlucht omdat uw vlucht vertraagd of geannuleerd was? Werd u daar niet goed bij geholpen? Dan heeft u volgens Verordening 261/2004 mogelijk recht op een vergoeding. Deze kan oplopen tot maximaal €600 per persoon. Vanaf Nederland heeft Ryanair geen bestemmingen die meer dan 3500 kilometer zijn. De maximale hoogte van de vergoeding bij een vertraagde Ryanair vlucht zou €400 per persoon zijn.

Twijfelt u of uw recht heeft op een vergoeding? U kunt via EUclaim gemakkelijk controleren of u recht heeft op een vergoeding en een claim indienen.

pilotenstaking Ryanair

Klachten bij Ryanair vluchtvertraging of annulering

Heeft u een klacht over uw Ryanair vlucht omdat deze vlucht vertraagd of geannuleerd is? Volgens Verordening 261/2004 heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdverlies. Om hiervoor in aanmerking te komen is het belangrijk dat uw aankomstvertraging drie uur of meer is. Wanneer de problemen zijn ontstaan door een buitengewone omstandigheid heeft u helaas geen recht op een vergoeding. Een staking van de Franse luchtverkeersleiding is zo’n situatie waarbij u als passagier geen recht heeft op een vergoeding. Wel is Ryanair verplicht om u te verzorgen bij een vertraging van meer dan twee uur.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht:

Bestemmingen binnen de EU

  • Vlucht tot 1500 km: €250 per persoon
  • Vucht meer dan 1500 km: €400 per persoon

Bestemmingen buiten de EU

  • Vlucht tot 1500 km: €250 per persoon
  • Vlucht van 1500 tot en met 3500 km: €400 per persoon
  • Vlucht meer dan 3500 km: €600 per persoon

Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor uw Ryanair vlucht? Controleer snel uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u vrijblijvend een advies over uw rechten.

Ryanair klacht indienen via EUclaim

Heeft u een klacht neergelegd bij Ryanair over uw vluchtvertraging, maar komt u er niet uit met Ryanair? EUclaim heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van passagiersrechten en staat voor u klaar om te helpen. Wij zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wanneer u gebruik maakt van onze service loopt u geen enkel risico en betaalt u alleen onze kosten wanneer wij uw klacht tegen Ryanair tot een positief einde brengen.

Gecontroleerd door

Tjitze Noorderhaven is uitvoerend directeur bij EUclaim en is een bekende naam in de luchtvaartindustrie. Hij verschijnt al tientallen jaren in vooral buitenlandse media om duiding te geven aan EU Verordening 261.

Meer over Tjitze
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding