easyJet klachten

easyJet klachten melden

Vliegtuigmaatschappij easyJet (U2/EZY) is van oorsprong een Engels bedrijf. In 1995 werd de vliegtuigmaatschappij opgericht. Vanaf het bestaan van easyJet profileert de vliegtuigmaatschappij zich als een low-cost maatschappij. Aan boord van een vlucht zijn er daarom geen verschillende klassen te vinden en moeten passagiers betalen voor eten en drinken aan boord. Waar easyJet geen kosten op bespaard is het aanvliegen van grote internationale luchthavens. In Nederland vliegt de maatschappij ook voornamelijk op Amsterdam Schiphol Airport.

Low-cost vliegtuigmaatschappijen staan helaas niet bekend om hun klantgerichtheid. Wanneer er problemen ontstaan met de vlucht ontvangen passagiers vaak geen of weinig informatie. Heeft u gevlogen met easyJet en heeft u hier een klacht over? Het kan zijn dat u voor de problemen met uw vlucht ook recht heeft op een vergoeding. Deze vergoeding kan wettelijk volgens Verordening 261/2004 oplopen tot €600 per persoon.

Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding? Of wilt u een klacht indienen voor uw vertraagde of geannuleerde easyJet vlucht? Vul dan uw vluchtgegevens in en u weet meteen waar u recht op heeft.

Check uw easyJet vlucht

easyJet klachten vertragingen

Wil u een klacht indienen omdat uw easyJet vlucht met meer dan drie uur vertraging aankwam of geannuleerd was? Dat kan wanneer uw vlucht onder de regels van Verordening 261/2004 vallen. U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding tot maximaal €600 per persoon.

Vergoeding bij vertraagde of geannuleerde easyJet vlucht

Kwam uw easyJet vlucht met vertraging aan op de eindbestemming? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Deze vergoeding kan oplopen tot maximaal €600 per persoon. De hoogte van de vergoeding is vastgelegd op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Bestemmingen binnen de EU

Bestemmingen buiten de EU

Vliegtuigmaatschappij easyJet heeft vanaf Nederland geen vluchten die langer zijn dan 3500 km. Dit houdt in dat de vergoeding bij een geannuleerde of vertraagde easyJet vlucht maximaal €400 per persoon kan zijn.

Geen recht op vergoeding bij klachten easyJet vluchten

Er zijn situaties waarbij u geen klacht kunt indienen bij easyJet. Op basis van Verordening 261/2004 heeft u alleen recht wanneer uw vlucht voldoet aan de volgende eisen:

Wanneer uw easyJet vlucht is vertraagd door slecht weer, een medische noodlanding of door stakingen van de luchtverkeersleiding heeft u geen recht op een vergoeding. Volgens Verordening 261/2004 zijn dit situaties waar de vliegtuigmaatschappij geen invloed op kan uitoefenen. Ze hoeven passagiers dan ook geen vergoeding te betalen voor het tijdsverlies.

Heeft u vertraging gehad met easyJet? Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding? Vul de vluchtgegevens van uw easyJet vlucht in en ontvang gelijk een vrijblijvend advies over uw rechten.

Check uw recht

Claim vergoeding voor uw easyJet vlucht

U kunt zelf een klacht indienen bij easyJet over uw vlucht of u kunt bij EUclaim een claim indienen. Op de website van de vliegtuigmaatschappij kunt u een klachtenformulier invullen. Wanneer u een claim bij EUclaim indient nemen wij het werk voor u uit handen en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. U loopt hierbij geen enkel risico en u betaalt alleen onze succesfee wanneer wij uw klacht positief hebben afgerond. Bent u benieuwd of u recht heeft op een vergoeding en wat de hoogte is van deze vergoeding?

Check uw vlucht
Vragen? Chat of bel