Wat is de beste zitplaats aan boord van een vliegtuig?

Iedereen wil natuurlijk graag de beste zitplaats aan boord van een vliegtuig veroveren. Vaak kun je bij het inchecken aangeven waar je graag zou willen zitten. Voor een lange afstandsvlucht kan dit ideaal zijn. Bij korte afstanden is de comfort van je zitplaats wellicht iets minder belangrijk en iedereen heeft hierin zijn eigen wensen. Hieronder vind je verschillende suggesties voor de beste plek in een vliegtuig.

De beste zitplaats aan boord van het vliegtuig is voor veel mensen de zitplaats met de meeste ruimte. De meeste beenruimte in het vliegtuig vind je bij de nooduitgangen of op de eerste rij. Heb je deze mogelijkheid niet? Dan is een stoel aan het gangpad vaak prettiger als je lange benen hebt.

Lange mensen

De meeste beenruimte vind je op de eerste rij van de cabine of bij de nooduitgangen. Helaas moet men steeds vaker voor deze plaatsen bijbetalen. Je moet ook geen koukleum zijn als je bij de nooduitgang zit, want langs de deurpost trekt koude lucht naar binnen. Het is dus slim om hier rekening mee te houden.

Een paar tips voor gratis extra beenruimte; bij grotere toestellen wordt de romp smaller achterin, waardoor de stoelrijen iets draaien. Hierdoor heeft de stoel bij het raam iets meer beenruimte. Ook een stoel aan het gangpad is handig voor lange mensen, maar dan moet je wel een paar blauwe plekken door trolleybotsingen voor lief nemen.

Passagiers met Claustrofobie

Veel mensen hebben last van claustrofobie. Zodra de deuren van het vliegtuig dichtgaan bekruipt hen een vervelend gevoel. Je kunt op dat moment niet meer zomaar uitstappen, wat voor sommige mensen een beangstigende gedachte is. Door zo ver mogelijk achterin te zitten heb je het meeste zicht voor je. Dit kunnen passagiers als prettig ervaren. Hier moet wel bij gezegd worden dat een toestel  achterin meer zal schudden.  Een stabiele maag is dus geen overbodige luxe.

Grootste kans om een crash te overleven

De kans dat je een crash overleeft is in eerste instantie gering, terwijl de overlevingskansen toch ook toenemen bij nieuwe vliegtuigen. Statistisch gezien is de kans het grootst om een vliegtuigongeluk te overleven als je midden achterin het vliegtuig zit.

Transfer passagiers

Mocht je een korte overstap hebben geboekt, dan zit je liever voorin. Hierdoor kun je snel het vliegtuig verlaten, waardoor je zo snel mogelijk naar je aansluitende vlucht kunt rennen. Ook zonder transfer is het natuurlijk erg prettig om na een lange reis redelijk vlot het vliegtuig uit te kunnen.

Menukeuze

Als je wat te kiezen wilt hebben qua maaltijden in een vliegtuig kun je beter niet achterin gaan zitten. De crew werkt altijd van voor naar achter en vaak kiezen passagiers niet evenredig dezelfde maaltijd. Hierdoor hebben de laatste mensen soms geen keus meer.

Uiteindelijk kun je natuurlijk het beste Businessclass of First Class zitten. Altijd menu keuze, altijd genoeg beenruimte, altijd genoeg ruimte om je heen, geen tochtende deuren, altijd als eerste het toestel uit, alleen de kans dat je een crash overleeft is het kleinst!!

LET WEL: alle vliegtuigen zijn anders en elke maatschappij heeft zijn eigen indeling. Een handige website is seatguru.com. Hier kun je checken hoe groot het comfort is van je stoel en kun je per vliegtuig bekijken hoe de indeling is.  Hopelijk voorkom je hiermee een vervelende zitplaats te treffen.

Vorig blogartikel
14,5 miljoen uitbetaald aan vertraagde passagiers
Volgende blogartikel
Koffer inpakken: 10 tips

2
Geef een reactie

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RUDI

HOE KAN IK EEN ACOUNT AAN MAKEN

Bedankt voor je bericht Rudi. Wil je inloggen in je online dossier of wil je een claim indienen? Mocht je er niet uitkomen neem dan even contact met ons op: http://www.euclaim.nl/contact ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel