Wat is de beste zitplaats aan boord van een vliegtuig?

Wil je weten of je voor of achterin het vliegtuig moet zitten? Wil je een zitplaats met extra beenruimte? Gaat je voorkeur uit naar de snelste bediening? Of wil je zeker weten dat je goed uitzicht hebt? Na het lezen van dit blog claim jij voortaan de beste plek in het vliegtuig.

vliegtuigstoel

De beste plek in het vliegtuig

Bij de nooduitgangen en op de eerste rij van het toestel heb je vaak de meeste beenruimte. Helaas moet je hier vaak voor bijbetalen. Wil je deze extra kosten niet betalen of zijn deze plekken al vergeven? Dan is een stoel aan het gangpad een prettige keuze. Je kunt je benen strekken in het gangpad en hoeft maar één armsteun te delen met je buurman of buurvrouw. Bovendien hoef je niet steeds over iemand heen te klimmen als je even wil wandelen of naar het toilet moet.

Beenruimte voor lange mensen

Bij grotere toestellen wordt de romp smaller achterin, waardoor de stoelrijen iets draaien. Hierdoor heeft de stoel bij het raam wat meer beenruimte. Ook een stoel aan het gangpad is handig voor lange mensen, maar dan moet je wellicht wel een paar blauwe plekken door trolleybotsingen voor lief nemen… Als je bereid bent om bij te betalen voor extra beenruimte zijn de plekken bij de nooduitgangen en op de eerste rij van het toestel aan te raden. Hou er bij de nooduitgang rekening mee dat het tochtig kan zijn en dat je in het geval van een evacuatie moet assisteren bij het openen van de nooduitgang.

Passagiers met claustrofobie

Veel mensen hebben last van claustrofobie. Zodra de deuren van het vliegtuig dichtgaan, bekruipt hen een vervelend gevoel. Je kunt op dat moment niet meer zomaar uitstappen, wat voor sommige mensen een beangstigende gedachte is. Heb jij claustrofobie? Ga zo ver mogelijk achterin zitten! Hier heb je het meeste zicht voor je. Dit kunnen passagiers als prettig ervaren. Hier moet wel bij gezegd worden dat een toestel  achterin wat meer zal schudden bij turbulentie. Een stabiele maag is dus geen overbodige luxe.

Passagiers met overstap

Heb je een vlucht met een korte overstaptijd? Ga dan voorin zitten in het vliegtuig. Zo ben je als een van de eersten het vliegtuig uit, waardoor je eerder bij je aansluitende vlucht bent. Ook zonder transfer is het natuurlijk erg prettig om na een lange reis vlot het vliegtuig uit te kunnen.

Menukeuze

Heb je graag als eerste wat te eten of drinken? Dan kun je beter niet achterin gaan zitten. De crew werkt meestal van voor naar achter en vaak kiezen passagiers niet evenredig dezelfde maaltijd. Hierdoor kan het voorkomen dat je soms nog maar een beperkte keuze hebt.

Uiteindelijk kun je natuurlijk het beste Business Class of First Class zitten. Altijd menu keuze, altijd genoeg beenruimte, altijd genoeg ruimte om je heen, geen tochtende deuren en altijd als eerste het toestel uit.

LET WEL: alle vliegtuigen zijn anders en elke maatschappij heeft zijn eigen indeling. Met seatguru.com bemachtig je de meest ideale plek in het vliegtuig. SeatGuru geeft toegang tot meer dan 1100 vliegtuigplattegronden van ongeveer 140 luchtvaartmaatschappijen. Hopelijk voorkom je hiermee een vervelende zitplaats te treffen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
14,5 miljoen uitbetaald aan vertraagde passagiers
Volgende blogartikel
Koffer inpakken: 10 tips
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
RUDI
3 jaren geleden

HOE KAN IK EEN ACOUNT AAN MAKEN

EUclaim
3 jaren geleden
Reply to  RUDI

Bedankt voor je bericht Rudi. Wil je inloggen in je online dossier of wil je een claim indienen? Mocht je er niet uitkomen neem dan even contact met ons op: http://www.euclaim.nl/contact ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel