Luchthaven vertraging

Wat is de beste plek in het vliegtuig?

Wil je weten of je voor of achterin het vliegtuig moet zitten? Wil je een zitplaats met extra beenruimte? Gaat je voorkeur uit naar de snelste bediening? Of wil je zeker weten dat je goed uitzicht hebt? Na het lezen van deze blog claim jij voortaan de beste plek in het vliegtuig.

Een rij met lege stoelen in een vliegtuig

De beste plek in het vliegtuig voor beenruimte

Bij de nooduitgangen en op de eerste rij van het vliegtuig heb je vaak de meeste beenruimte. Helaas moet je hier meestal voor bijbetalen. Wil je deze extra kosten niet betalen of zijn deze plekken al vergeven? Dan is een stoel aan het gangpad een prettige keuze. Je kunt je benen strekken in het gangpad en hoeft maar één armsteun te delen met je buurman of buurvrouw. Bovendien hoef je niet steeds over iemand heen te klimmen als je even wilt wandelen of naar het toilet moet.

Heb jij een vlucht geboekt? Je hebt altijd kans dat deze niet volgens plan verloopt. Geef je vluchtnummer en -datum door, dan houden wij voor je bij of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Kun je claimen? Dan ontvang je van ons een notificatie.

Plek om snel het vliegtuig te verlaten bij overstappen

Heb je een vlucht met een korte overstaptijd? Ga dan voorin zitten in het vliegtuig. Zo ben je als een van de eersten het vliegtuig uit, waardoor je eerder bij je aansluitende vlucht bent. Ook zonder transfer is het natuurlijk erg prettig om na een lange reis vlot het vliegtuig uit te kunnen.

Plek voor snelste bediening en volop menukeuze

Heb je graag als eerste wat te eten of drinken? Dan kun je beter niet achterin gaan zitten. De crew werkt meestal van voor naar achter en vaak kiezen passagiers niet evenredig dezelfde maaltijd. Hierdoor kan het voorkomen dat je soms nog maar een beperkte keuze hebt.

Uiteindelijk kun je natuurlijk het beste Business Class of First Class zitten. Altijd menukeuze, altijd genoeg beenruimte, altijd genoeg ruimte om je heen, geen tochtende deuren en altijd als eerste het toestel uit.

LET WEL: alle vliegtuigen zijn anders en elke maatschappij heeft zijn eigen indeling. Met seatguru.com bemachtig je de meest ideale plek in het vliegtuig. SeatGuru geeft toegang tot meer dan 1100 vliegtuigplattegronden van ongeveer 140 luchtvaartmaatschappijen. Hopelijk voorkom je hiermee een vervelende zitplaats te treffen.

Ondervind je problemen met of tijdens je vlucht? Check hier of je een claim in kunt dienen!

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding