Wanneer wordt je vlucht geannuleerd of juist vertraagd?

Waarom wordt de éne vlucht vertraagd en de andere vlucht geannuleerd? En waarom vertrekt die éne vlucht die een kwartier na mijn vlucht vertrekt dan wel op tijd? Dit zijn de vragen die duizenden passagiers op het vliegveld zichzelf dagelijks stellen. Hoewel het niet te voorspellen is of je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt, is het verschil tussen de twee wél enigszins uit te leggen. Wanneer wordt je vlucht vertraagd uitgevoerd, of wanneer gaat deze helemaal niet door? We leggen het uit.

opstijgend vliegtuig in het donker

Wanneer is de kans op een geannuleerde vlucht het grootst?

Natuurlijk zijn veel annuleringen niet te voorspellen, maar waarom wordt een vlucht geannuleerd en niet vertraagd? Dat heeft wel met een aantal factoren te maken.

Wanneer worden vluchten vertraagd in plaats van geannuleerd?

De meeste vertragingen duren gelukkig niet zo lang, maar er zijn ook vertragingen bij die meerdere uren of zelfs dagen(!) duren. Waarom worden deze vluchten dan niet geannuleerd? Is het te verklaren dat je vlucht vertraagd wordt in plaats van geannuleerd? Ook dit heeft met bepaalde factoren te maken.

Redenen voor vertragingen en annuleringen in het vliegverkeer

De oorzaken van vertragingen en annuleringen in het vliegverkeer zijn vaak te koppelen aan het vervolg; een vertraging of een annulering. Dit staat in veel gevallen al vast. Het annuleren van een vlucht kost meer werk en geld dan een vlucht vertragen. Op Schiphol worden vaker vluchten geannuleerd vanwege het weer of in het geval van een technische storing. Dit heeft te maken met de capaciteitsproblemen van de (over)volle luchthaven. Ook vliegvelden als London Heathrow, Frankfurt, New York JFK en Atlanta hebben hier sneller last van.

Oorzaak Grotere kans op vertraging Grotere kans op annulering
Staking   X
Technisch mankement X  
Crewproblemen X  
Storing op vliegveld   X
Slecht weer X X

Is jouw vlucht weleens vertraagd of geannuleerd geweest? Check dan of je recht hebt op een vergoeding!

Check je vlucht!
Vorig blogartikel
De voor- en nadelen van vroeg je vakantie boeken
Volgende blogartikel
Pakketreis boeken, do or don’t?

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel