Vluchtvertraging Schiphol

Vertraagde vluchten komen op elk vliegveld voor. In Nederland vertrekken de meeste vluchten vanaf Schiphol. Als jouw vlucht vertraging oploopt is dat natuurlijk heel vervelend. Gelukkig is Schiphol groot, en is er altijd iets te doen. Wat te doen als je vlucht op Schiphol vertraagd is? Wij hebben een paar tips voor je!

star alliance vliegtuig landt op schiphol

Tot één uur vertraging van je vlucht

Als je vlucht tot één uur vertraging heeft is het raadzaam om in de buurt van je gate te blijven. Vertrek je vanaf de B- of C-Gates? Ga dan een lekkere koffie drinken bij Starbucks, Café Chocolat of Café Comunal bijvoorbeeld. Een sapje kun je ook halen bij de Juicy Bar. Deze gelegenheden liggen vlakbij de B en C Gates. Vertrek je vanaf de D-gates? Daar zit ook een Starbucks en de Harvest Market.

De Gates op de E-pier hebben keuze uit een drankje bij de Dutch bar en Kebaya of een lekker kopje koffie van Segafredo’s. Op de F-pier heb je een espressobar en bij de G en H-Gates kun je tot rust komen bij light lounge café of Pic Nic.

Twee tot drie uur vluchtvertraging op Schiphol

Vanaf twee uur vertraging heb je recht op een verfrissing van de vliegtuigmaatschappij. Vaak geven zij je dan een voucher die je kunt inleveren bij verschillende winkels/cafés op de luchthaven voor een drankje of iets te eten. Als de vliegtuigmaatschappij dit niet verzorgd mag je zelf iets halen. Hou het redelijk en ga niet uitgebreid lunchen als je vlucht twee uur vertraging heeft, maar koop een flesje water en een broodje bijvoorbeeld. Je kunt deze kosten later terugvragen bij de vliegtuigmaatschappij. Bewaar daarom goed de bonnetjes en je instapkaart! Hou ook de actuele vertraging in de gaten, het kan zijn dat deze verandert en je vlucht sneller vertrekt dan je dacht.

Drie uur of meer vertraging vanaf Amsterdam Schiphol

Als je vlucht meer dan drie uur vertraging oploopt heb je helaas wel wat tijd om door te komen. In dit geval kun je de winkels van Schiphol gaan ontdekken of jezelf trakteren op een lekkere massage of beauty behandeling bij de XpresSpa. Ongeacht of de vlucht vertraagd is door buitengewone omstandigheden of niet, je hebt recht op verzorging in de vorm van wat te eten en drinken. Zorgt de vliegtuigmaatschappij niet voor vouchers, bewaar dan de bonnetjes van je aankopen. Check ook gelijk of je recht hebt op een vergoeding bij EUclaim. Op basis van de vluchtafstand kun je recht hebben op €250, €400 of €600 per persoon.

Vertraging en overnachting op Schiphol

Is je vlucht zo lang vertraagd dat je op Schiphol moet blijven slapen? Ongeacht of dit door een buitengewone omstandigheid komt of niet, de vliegtuigmaatschappij is in zulke situaties verplicht om voor jou een overnachtingsplek te regelen. Op Schiphol zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Regelt de vliegtuigmaatschappij niets? Dan mag je ook zelf een gangbare hotelkamer regelen.

Extra kosten door vertraging op Schiphol?

Heb je extra kosten moeten maken zoals parkeerkosten of kosten voor eten en drinken vanwege een lange vertraging? Deze kun je terugvragen bij de vliegtuigmaatschappij volgens Verordening 261/2004.

Heb jij nog tips om een vertraging op Schiphol door te komen? Deel het met ons!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Portugal, het land van de Port, Pastel de Nata en Azulejos
Volgende blogartikel
7 tips voor vliegen met kids
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding