Vliegen naar Londen

Elke dag gaan er bijna 80 vluchten van Nederland naar een van de zes luchthavens van Londen. De Britse hoofdstad is een populaire bestemming voor een citytrip maar wordt ook veel bezocht door zakenreizigers. De luchthaven London Heathrow is de grootste van Europa, en dient als overstapluchthaven die Europa met de rest van de wereld verbindt.

tower bridge londen met de thames

Vliegen tussen Nederland en Londen

Nederlandse vliegvelden Amsterdam Schiphol, Rotterdam, Eindhoven en Groningen bieden dagelijks vluchten naar Londen aan. De goedkoopste reisopties hebben passagiers met Ryanair en easyJet, maar ook KLM, British Airways en Flybe vliegen tussen Nederland en Londen. De vliegtijd tussen Amsterdam en Londen bedraagt ongeveer één uur en een kwartier. Er zijn zes vliegvelden nabij Londen die gebruikt worden voor commercieel vliegverkeer. London Heathrow Airport is het grootste en drukste vliegveld. Daarop volgen London Gatwick Airport, London Stansted Airport, London Luton Airport, London City Airport en door London Southend Airport. Bij elkaar zijn deze luchthavens goed voor bijna 180 miljoen passagiers per jaar.

Bezienswaardigheden van Londen

Londen staat bekend om haar bezienswaardigheden zoals het Parlement, The Tower of London en Buckingham Palace. Ook telt deze miljoenenstad talloze musea zoals het British Museum, National History Museum en The National Gallery. Verder staat Londen bekend om het leuke uitgaansleven, de pubs en hippe wijken als Soho en Chelsea. Winkelen kun je uitstekend in Londen, zeker nu de koers van de pond zo gunstig is vanwege de Brexit. Eerder was winkelen in Londen juist een stuk duurder. Rond Oxford en Regent Street vind je alle leuke modewinkels en Britse labels. En vergeet ook zeker niet het iconische warenhuis Harrods te bezoeken.

Vliegtickets naar Londen

De prijzen van een retourvlucht naar Londen variëren tussen de €39 en €100 per persoon. Eindhoven heeft vaak de goedkoopste vliegtickets naar Londen met Ryanair. Flybe vliegt vanaf Groningen, British Airways vanaf Rotterdam Airport en easyJet, KLM, Vueling, British Airways en Vueling vliegen tussen Amsterdam en Londen.

Vlucht naar Londen vertraagd

Londen is een van de meest vertraagde bestemmingen vanaf Nederland. Dit komt niet alleen door de vluchtfrequentie, maar ook doordat de luchthavens van Londen sneller beperkt worden door het weer. London Heathrow Airport heeft regelmatig last van slecht weer en haar ligging. Omdat Heathrow volledig volgepland is, hebben vertragingen snel een domino-effect op daaropvolgende vluchten. Omdat alle luchthavens van Londen dichtbij de zee liggen zijn deze vatbaar voor mist, net als Schiphol. Vertraging door slecht weer is een buitengewone omstandigheid. Wanneer je vlucht van of naar Londen vertraagd is om een andere reden dan slecht weer, heb je mogelijk recht op een vergoeding. Dit is geregeld in Verordening 261/2004. Je kunt altijd direct bij EUclaim checken of jouw vluchtvertraging in aanmerking komt voor een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Schemawijzigingen bij chartermaatschappijen
Volgende blogartikel
Vliegtuigmaatschappijen met service & comfort
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding