Düsseldorf

Hoe lang van tevoren op vliegveld Düsseldorf?

5 tips voor Düsseldorf Airport

Vlieg je vanaf vliegveld Düsseldorf? Dat is een uitstekende keuze! Het vliegveld biedt een ruime keuze aan bestemmingen aan en tickets kunnen ook nog eens goedkoper zijn.

Düsseldorf heeft een internationaal vliegveld, met bestemmingen over de hele wereld. Het is een eindje rijden vanuit Nederland, dus de kans is groot dat als je hier van vliegt, je een verre reis maakt.

Zorg dat je minimaal 2 uur voor vertrek van een Europese vlucht aanwezig bent, of minimaal 3 uur voor vertrek van een intercontinentale vlucht.

Heb je niemand kunnen overtuigen om je naar Duitsland te brengen? En ga je nu met je eigen auto naar het vliegveld in Düsseldorf? Tel er dan nog een half uur bij op. Je moet namelijk nog parkeren, vanaf het parkeerveld word je met een busje naar de vertrekhallen van vliegveld Düsseldorf gebracht.

Inchecken en bagage op vliegveld Düsseldorf

Voor vroege vluchten gaat de incheckbalie logischerwijs ook vroeg open. De meeste incheckbalies openen op zijn vroegst 03:30 uur, en met hoge uitzondering al om 03:00 uur. Dit geldt alleen voor vluchten van Eurowings en Condor.

De incheckbalies sluiten 45 minuten voor vertrek.

Als je vanaf vliegveld Düsseldorf vliegt naar een bestemming binnen Europa, dan is de kans groot dat je met alleen handbagage vliegt. In dat geval kan je net zo goed online inchecken. Dat scheelt weer in de rij staan.

Voor reizigers die intercontinentaal vliegen, en dus wel ruimbagage meenemen, is het belangrijk om extra tijd in te calculeren voor het inchecken van je koffer. Zelfs als je online hebt ingecheckt, moet je alsnog naar de balie om je koffer in te leveren.

Bij verre vluchten is het raadzaam om extra tijd te reserveren voor de paspoortcontrole. Deze kan vooral tijdens piekuren wat langer duren.

 • Ga je binnenkort vliegen?

  Deel je vluchtdata met ons. Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is en je recht hebt op compensatie, dan regelen wij dat voor je.
  Deel je vluchtgegevens

Half uur eerder als je met de auto naar vliegveld Düsseldorf komt

Als je met je eigen auto naar Duitsland komt, is het slim om van tevoren een parkeerplek te reserveren. Dit bespaart je niet alleen stress op het moment zelf, maar ook kosten. Door vooraf een parkeerplek te regelen, voorkom je dat je ter plekke moet zoeken naar een vrije parkeerplaats. Het is immers al druk genoeg op de luchthaven.

Als je kiest voor shuttle parkeren, houd dan rekening met extra reistijd naar het parkeerterrein en de terminal. Als je kiest voor valet parkeren, houd dan rekening met extra tijd voor de controle van je auto.

Let ook op de verkeerssituatie. Afhankelijk van waar je vandaan moet komen in Nederland, kan het een eind rijden zijn. Zorg dat je genoeg marge hebt voor onvoorziene omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de befaamde wegwerkzaamheden aan de Duitse snelwegen.

In elk geval: beter te vroeg dan te laat. Het missen van een vlucht kan je duur komen te staan. Je moet een nieuw ticket kopen, of nog erger, je vakantie afblazen.

5 tips voor vliegveld Düsseldorf

Hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat je niet te laat komt.

 1. Plan je reis ruim van tevoren en zorg ervoor dat je de route naar de luchthaven kent.
 2. Maak gebruik van online inchecken voor je vlucht en print je instapkaart om tijd te besparen, of zorg dat je snel toegang hebt tot je instapkaart op je telefoon. 
 3. Indien je met de auto komt, is het verstandig om een parkeerplaats rondom het vliegveld te reserveren.
 4. Blijf op de hoogte van de actuele verkeerssituatie en plan extra tijd in voor eventuele vertragingen.
 5. Denk aan je welzijn: zorg voor voldoende water en kies voor gezonde snacks om je energiek te voelen.

Is je vlucht van Düsseldorf vertraagd of geannuleerd?

Maak je binnenkort een mooie reis vanaf vliegveld Düsseldorf? Het maakt niet uit of je binnen Europa blijft of juist ver weg vliegt, bij een vertraging of annulering kan je recht hebben op een vergoeding. Deel hieronder je vluchtgegevens. Mocht je recht hebben op een vergoeding omdat de vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd werd, dan nemen we contact met je op.

Meestgestelde vragen over vliegveld Düsseldorf

 • Hoe lang van te voren moet ik op vliegveld Düsseldorf zijn?

  Voor intercontinentale vluchten kan je het beste 3 uur eerder aanwezig zijn. Moet je nog parkeren? Zorg dan dat je 3,5 uur voor je vlucht op Düsseldorf Airport bent.

 • Ik reis met ruimbagage. Moet ik extra tijd inplannen op vliegveld Düsseldorf?

  Als je ruimbagage hebt, is het verstandig om extra tijd te nemen voor het inchecken van je koffer. De luchthaven is geopend vanaf 03:30 uur en de incheckbalies sluiten 45 minuten voor vertrek.

 • Hoe lang van te voren parkeren op vliegveld Düsseldorf?

  Ga je met de auto naar vliegveld Düsseldorf? Reserveer dan van te voren een parkeerplek.Je kan kiezen voor shuttle parkeren en valet parking. Trek voor beiden een half uur extra uit.

  Niet alleen vliegen vanaf Düsseldorf is vaak goedkoper, ook het parkeren bij het vliegveld is een stuk goedkoper vergeleken met het drukke en dure Schiphol. De parkeertarieven op een parkeerterrein vergeleken met P3 lang parkeren op Schiphol zijn op Düsseldorf Airport voor een week in het hoogseizoen lager dan 40 euro. Op Schiphol leg je al gauw bijna 60 euro neer.

 • Hoeveel uur van te voren inchecken op vliegveld Düsseldorf?

  Kom minimaal 3 uur van te voren naar Düsseldorf Airport om in te checken, maar niet eerder dan 03:30 uur. Dan gaat het vliegveld pas open.

 • Hoe ver rijden is Düsseldorf Airport?

  Het vliegveld van Düsseldorf (DUS) ligt op ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden vanaf Arnhem en verwelkomt elk jaar veel Nederlandse vakantiegangers. 

 • Waar kan je naar toe vliegen vanaf Düsseldorf Airport?

  Düsseldorf biedt veel Europese bestemmingen aan zoals vluchten naar Londen, Stockholm en Lissabon. Ook vluchten naar verre (vakantie)bestemmingen als Cancun, Montego Bay en Moskou worden vanaf Düsseldorf Airport uitgevoerd. 

  Voorbeelden van vliegtuigmaatschappijen die op Düsseldorf Airport vliegen zijn Eurowings, KLM en Lufthansa. Vliegen vanaf Düsseldorf is een stuk goedkoper dan vanaf Amsterdam Schiphol. Het kan behoorlijk lonen om vanaf Düsseldorf, via Amsterdam te vliegen als je naar een verre bestemming vliegt, dan wanneer je direct vanaf Amsterdam vliegt.

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding