Geen geplande nachtlandingen op Eindhoven Airport meer vanaf november 2020

Vanaf het winterseizoen van 2020 worden er geen geplande nachtlandingen op Eindhoven Airport meer toegestaan. De nieuwe vergunning die het ministerie van Defensie heeft afgegeven geeft alleen vertraagde vluchten nog incidenteel toestemming om na 23.00 uur te landen. Voor geplande vluchten is er na 23.00 uur er geen plaats meer.

eindhoven airport gebouw

Geluidsoverlast voor omwonenden Eindhoven Airport

De grootste reden voor de beperking op landingen na 23.00 uur is de geluidshinder die omwonenden van Eindhoven Airport ervaren. De afgelopen jaren is het aantal vluchten van en naar Eindhoven enorm gegroeid door de capaciteitsproblemen van Amsterdam Schiphol Airport. Om verdere hinder te beperken mogen er tot 2022 41.500 vluchten landen en opstijgen op Eindhoven Airport. Eerdere plannen van maximaal 43.000 vluchten komen te ver vallen. Dit komt neer op maximaal 57 vluchten per dag. Tussen 29 maart en 24 oktober mogen er nog vier vluchten per dag na 23.00 uur landen, daarna alleen incidentele vluchten met een flinke vertraging.

Verbod op nachtlandingen leidt tot groei uitwijkende vluchten

De Flight Intelligence experts van EUclaim verwachten dat de landingstop na 23.00 uur voor meer uitwijkende vluchten naar Keulen, Brussel en Amsterdam gaat leiden. Door restricties op nachtlandingen zijn er elk jaar behoorlijk wat vluchten die door lange vertraging moeten uitwijken naar een andere luchthaven. De meeste uitwijkers komen voor op Eindhoven Airport. In Nederland hebben alleen regionale luchthavens te maken met nachtsluitingen. Amsterdam Schiphol Airport gaat niet dicht voor vliegverkeer.

Uitgeweken vluchten door nachtsluiting

 

Eindhoven

Rotterdam

2016

35

10

2017

29

4

2018

64

16

2019

22

15

Vliegtuig wijkt uit door nachtsluiting, wat zijn mijn rechten?

Wanneer je vlucht vertraagd is en moet uitwijken naar een ander vliegveld omdat de aankomstluchthaven gesloten is, heb je als passagier rechten. Zo moet de vliegtuigmaatschappij jou alsnog naar de originele aankomstluchthaven brengen. Vaak wordt dit met bussen gedaan. De aankomsttijd op die luchthaven bepaald jouw aankomstvertraging. Kom je met meer dan drie uur vertraging aan op de geplande aankomstluchthaven, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Je kunt je recht op vergoeding heel eenvoudig checken in onze calculator.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegen met een beperking
Volgende blogartikel
Naar de winterzon tegen de winterdepressie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding