Luchthaven vertraging

5 redenen voor online inchecken

De ene passagier zweert erbij en de ander vindt het alleen maar lastig: online inchecken. Toch is online inchecken steeds makkelijker, sneller en vaak goedkoper dan inchecken op de airport, zeker gezien de drukte op Schiphol en andere airports op dit moment. Waarom online inchecken toch écht het overwegen waard is, vertellen we je graag.

Overboeking voorkomen

De voordelen van online inchecken

 1. Minder lang wachten op de airport

Als je online incheckt voor jouw vlucht kun je thuis zelf jouw boardingpass opslaan in een handige app (wallet bijvoorbeeld) of openen vanuit jouw mail wanneer je de boardingpass nodig hebt. Als je alleen met handbagage reist, kun je meteen doorlopen naar de security check. Veel airlines hebben speciale bagage drop-off punten waar je snel jouw koffer kunt inchecken als je met ruimbagage reist. Het scheelt dus behoorlijk wat tijd als je thuis incheckt voor jouw vlucht.

 1. Kies jouw stoel

Bijna iedereen heeft wel een favoriete plek in het vliegtuig. Zo ver mogelijk voorin of juist in het midden bij de nooduitgang voor extra beenruimte. Bij steeds meer airlines kun je al enkele dagen van tevoren online inchecken voor jouw vlucht. Je krijgt dan ook vaak de mogelijkheid om kosteloos een stoel te kiezen. Hoe eerder je incheckt hoe meer kans je hebt om op de plek te zitten die jij het prettigst vindt.

 1. Minder kans op overboeking

Het komt helaas wel eens voor dat jouw vlucht overboekt is en dat er een of meerdere passagiers niet meekunnen op de vlucht. Als je online incheckt is de kans kleiner dat je geweigerd wordt omdat je dan al een stoel aangewezen krijgt. Passagiers die op de luchthaven inchecken lopen meer kans geweigerd te worden op de vlucht omdat de meeste stoelen dan al vergeven zijn. In het geval van een instapweigering door overboeking heb je wel recht op een vergoeding tot € 600.

Heb jij een vlucht geboekt? Je hebt altijd kans dat deze niet volgens plan verloopt. Geef je vluchtnummer en -datum door, dan houden wij voor je bij of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Kun je claimen? Dan ontvang je van ons een bericht.
 1. Boardingpass altijd bij de hand

Als je online incheckt kunt je zelf kiezen hoe je de boardingpass wilt ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld via een handige QR code op jouw telefoon. Zo heb je de boardingpass altijd bij de hand en kun je hem niet kwijt raken. Het scheelt ook nog eens papier en is dus goed voor het milieu. Let er wel altijd op dat jouw telefoon goed opgeladen is!

 1. Betalen voor inchecken op de luchthaven

Bij sommige budgetmaatschappijen zoals Ryanair moet je betalen als je op de airport wilt inchecken en dit niet thuis online doet. Dit kost al gauw €50 per persoon. Dat is natuurlijk jammer zijn aangezien je met Ryanair vliegt omdat ze goedkope tickets aanbieden.

Online inchecken heeft dus zeker voordelen! Heb jij nog tips of vragen over online inchecken? Laat het ons dan weten in een reactie.

Heb je ondanks het online inchecken toch vertraging opgelopen? Check hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Lees verder

 • 2016-06-17

  Online inchecken: Tips & Tricks

  Voor sommige mensen een gewoonte, anderen doen het liever niet: Online inchecken. Online inchecken kan veel tijd schelen, maar ook voor de nodige paniek en frustratie zorgen als het allemaal niet gaat zoals je wilt. Wanneer kun je eigenlijk online inchecken? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? We zetten het voor je op een rij.

 • 2020-06-25

  Bagage bij KLM – wat is inbegrepen?

  Als je gaat vliegen met KLM is het handig om te weten hoeveel bagage is toegestaan. Wil jij weten hoeveel ruimbagage je mag meenemen bij KLM en wat is toegestaan als handbagage? Lees dan gauw verder.

 • 2021-09-21

  De voordelen van Business Class

  Als passagier in de business class kunt u voor het vliegen al genieten van allerlei gemakken. U krijgt toegang tot luxe lounges waar u kunt werken, relaxen en/of een hapje eten en drinken. Als u een verre reis maakt voor langere tijd heeft business class vliegen nog een voordeel: u mag namelijk meer bagage inchecken.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Noël
5 maanden geleden

Geldt helaas niet voor elke vlucht. Denk je wat tijd te besparen. Alleen handbagage mee te nemen. Check je thuis in ( richting Faro) krijg je de melding dat je de boarding pass bij de inchec, balie moet ophalen, vanwege extra paspoort controle??) Gaat je tijdswinst….

ruthie
5 maanden geleden
Reply to  Noël

en wat houdt die extra paspoort controle dan in? Staat bij mij ook…