valencia header breed

Vlucht vertraagd of geannuleerd door staking op vliegveld Valencia?

Waar heb ik recht op?

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking op het vliegveld van Valencia? Lees het laatste nieuws over de staking. Daarnaast leggen we op deze pagina ook uit wat uw rechten zijn .

 • 14-07-2023 / 15:15

  Ryanair-piloten: deze 102 vluchten zijn al geschrapt

  De impact van de staking van de Ryanair-piloten loopt op. In de luchthaven Charleroi schrapt Ryanair dit weekend nu al 102 vluchten. Zaterdag gaat het om 54 geschrapte vluchten, zondag om 48.

 • 29-01-2023 / 12:27

  Staking luchtverkeersleiders 16 vliegvelden Spanje en annuleringen

  Vanaf 30 januari en op 6, 13, 20 en 27 februari (vijf maandagen achter elkaar) wordt er gestaakt bij 16 vliegvelden die worden beheerd door Saerco en Ferronats, dus niet bij alle vliegvelden in Spanje. Het gaat om de vliegvelden van Alicante-Elche (Costa Blanca), Valencia, Murcia, Sevilla, Ibiza, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro, La Palma, Jerez de la Frontera, A Coruña, Castellón, Lleida, Sabadell, Vigo en Madrid-Cuatro Vientos.

 • 16-12-2022 / 09:29

  Staking vliegveldpersoneel Spanje gaat met de feestdagen niet door

  De staking van het personeel van de Spaanse vliegveldbeheerder AENA, die gepland stond voor 22, 23, 30 en 31 december 2022 en 6 en 8 januari 2023, gaat NIET DOOR. Het Spaanse ministerie van Transport heeft een overeenkomst bereikt met de vakbonden van de ruim 10.000 werknemers. Daarmee is een chaos bij de Spaanse vliegvelden, die onder beheer vallen van AENA, tijdens de feestdagen voorkomen.

 • 22-07-2022 / 14:36

  Staking bij Ryanair: al zeker 69 vluchten geschrapt dit weekend

  Zondag zijn de vluchten van en naar Alicante, Valencia, Milaan, Porto en Rome geannuleerd. In totaal zijn er dus twintig vluchten afgelast.

Wat moet ik weten over de staking op vliegveld Valencia?

Is uw vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd door de staking op Valencia airport? Als de vlucht niet door kan gaan, dan moet de luchtvaartmaatschappij u de keuze:

 • vlucht omboeken
 • geld terug 

Wordt de vlucht niet geannuleerd, maar heeft u te maken met een lange vertraging? Als de vertraging langer dan 5 uur is, dan geldt hetzelfde. De airline moet u de keuze bieden tussen uw geld terug, of omboeken.

Wel of geen vergoeding bij staking?

Daarnaast kunt u mogelijk recht hebben op een vergoeding. Dit geldt alleen als de staking wordt veroorzaakt door personeel van de airline. Denk aan de piloten van Transavia of het cabinepersoneel van Vueling.

Als een andere partij staakt dan heeft u geen recht op een vergoeding. Bij de volgende stakingen heeft u geen recht op een vergoeding:

 • luchtverkeersleiding
 • bagageafhandelaars
 • douane
 • grondpersoneel vliegveld

Staking bij luchtvaartmaatschappij

Verschillende maatschappijen vliegen op luchthaven Valencia. Als bekend is dat de staking bij KLM, Vueling, Transavia, Iberia of een andere airline plaatsvindt, dan kunt u recht hebben op compensatie.

De afstand tussen Eindhoven of Schiphol en Valencia is minder dan 1500 kilometer. Volgens EU Verordening 261 staat hier een mogelijke vergoeding tegenover van €250.

Check hier of u in aanmerking komt voor compensatie.

Recht op verzorging op luchthaven Valencia

Heeft u te maken met een vertraging van meer dan 2 uur door de staking op Valencia Airport? In dat geval is de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist verplicht om voor uw welzijn te zorgen. Dit betekent dat u recht heeft op eten en drinken.

Indien de luchtvaartmaatschappij hier niet in voorziet, mag u deze zelf aanschaffen en de bonnetjes bewaren. De gemaakte kosten kunt u vervolgens terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij.

Let op: de kosten dienen redelijk te zijn en uitgaven voor alcoholische dranken komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Mocht u door een langdurige staking onverwacht een overnachting nodig hebben omdat de staking op Valencia Airport aanhoudt, dan komen ook deze kosten, inclusief eventuele vervoerskosten, voor vergoeding door de luchtvaartmaatschappij in aanmerking.

Weigert de airline om u geld terug te geven? Als het bedrag hoger uitkomt dan €250 dan kunnen wij u helpen om uw geld terug te krijgen.

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding