Staking op vliegveld Lanzarote

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Dit zijn uw rechten

Wordt er gestaakt op de luchthaven van Lanzarote? Afhankelijk van wie er staakt, kunt u recht hebben op een vergoeding. Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over de staking en leggen we uit wat uw rechten zijn.

 • 30-12-2023

  Grote staking van ‘handling’-personeel bij Iberia in Spanje

  De staking wordt georganiseerd door de vakbonden UGT en Comisiones Obreras en treft zo’n 8.000 werknemers.

 • 02-06-2023

  Staking van luchtverkeersleiders Spanje ook in de maand april

  De nieuwe stakingsdagen zijn elke donderdag en zondag van de maand (13, 16, 20, 23, 27 en 30). Ze zullen gevolgen blijven hebben voor de 16 nationale luchthavens.

 • 23-02-2023

  Transportsector Canarische Eilanden staakt vanaf maandag 27 februari

  oals het er nu naar uitziet, gaat de regionale staking op de Canarische Eilanden vanaf maandag 27 februari door.

 • 19-01-2023

  Luchtverkeersleiders zestien bekende vliegvelden in Spanje staken vijf dagen

  De vakbonden USCA en CCOO hebben aangekondigd dat ruim 160 luchtverkeersleiders bij 16 Spaanse vliegvelden in januari en februari gedurende vijf dagen staken.

 • 25-10-2022

  Nieuwe problemen bij Ryanair Spanje met een staking

  Ryanair Spanje krijgt opnieuw te maken met een staking, dit keer echter niet van het cabinepersoneel of de piloten maar van het personeel van de grondafhandeling bij de vliegvelden. Het zijn de vakbonden USO en CCOO die hun leden oproepen om vanaf 28 oktober tot 8 januari het werk op verschillende dagen neer te leggen uit protest tegen de slechte arbeidsomstandigheden en een betere collectieve arbeidsovereenkomst.

Waar heb ik recht op bij een staking op Lanzarote airport?

Is uw vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd door de staking op vliegveld Lanzarote (ook wel Aeropuerto de Lanzarote genoemd)? Als de vlucht geannuleerd wordt door de staking, dan moet de luchtvaartmaatschappij u de keuze geven:

 • vlucht omboeken;
 • of geld terug

Wordt de vlucht niet op voorhand geannuleerd, maar heeft u te maken met een lange vertraging? Als de vertraging langer is dan 5 uur dan moet de airline u dezelfde keuze bieden.

Ook kunt u mogelijk recht hebben op een vergoeding. Dit geldt alleen als de staking wordt veroorzaakt door personeel van de luchtvaartmaatschappij. Denk aan de piloten van Ryanair of het cabinepersoneel van Vueling of easyJet.

Wordt er bij een andere partij gestaakt dan de airline? Dan heeft u geen recht op een vergoeding. Bij de volgende stakingen heeft u geen recht op een vergoeding:

 • douanepersoneel
 • grondpersoneel vliegveld
 • bagageafhandelaars
 • luchtverkeersleiders

Staking door de luchtvaartmaatschappij

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar het vliegveld van Lanzarote. Als de staking plaatsvindt bij Vueling, KLM, easyJet, Transavia of een andere vliegmaatschappij, dan kunt u recht hebben op compensatie.

De afstand tussen Schiphol, Eindhoven of Rotterdam en Lanzarote is ongeveer 3000 kilometer. Volgens EU Verordening 261 staat hier een vergoeding tegenover van €400.

Kom jij hiervoor in aanmerking? Controleer hieronder of jij recht hebt op €400. 

Recht op verzorging op luchthaven Lanzarote

Bent u getroffen door een vertraging van meer dan 2 uur als gevolg van de staking op Lanzarote Airport? In dat geval is de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt verplicht om voor uw welzijn te zorgen.

Dit houdt in dat u recht heeft op maaltijden en drankjes. Indien de luchtvaartmaatschappij hier niet in voorziet, adviseren wij u om de bonnetjes te bewaren. De gemaakte kosten kunt u daarna declareren bij de luchtvaartmaatschappij.

Heeft u door de staking onverwacht een overnachting nodig? Dan komen ook deze kosten, inclusief eventuele vervoerskosten, in aanmerking voor vergoeding door de luchtvaartmaatschappij.

Let wel: de kosten moeten redelijk zijn.

Weigert de luchtvaartmaatschappij om u te vergoeden en heeft u meer dan €250 uitgegeven? Dan kunnen wij u bijstaan om het geld terug te krijgen.

Dit is wat passagiers van EUclaim vinden

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding