beach ibiza

Vlucht vertraagd of geannuleerd door staking op Ibiza Airport?

Waar heb ik recht op bij een staking in de luchtvaart?

Is uw vlucht vertraagd of geannuleerd door de staking op Ibiza Airport? Check hieronder het laatste nieuws over de staking. Ook leggen we uit waar u recht op heeft.

 • 25-03-2024 / 13:00

  Staking Ryanair treft ook Ibiza

  De vakbonden hebben een staking van zes dagen afgekondigd voor het cabinepersoneel van Ryanair om te eisen dat de luchtvaartmaatschappij de onderhandelingen hervat die al acht maanden gaande waren om “een overeenkomst en voorwaarden voor fatsoenlijk werk voor de hele arbeidskrachten.

 • 13-09-2023 / 14:15

  Opnieuw veel vluchten geannuleerd door staking Ryanair België

  De Belgische piloten van Ryanair gaan donderdag en vrijdag voor de vierde keer dit jaar staken. Door de staking heeft de budgetmaatschappij op 14 en 15 september 58 vluchten moeten schrappen van en naar Charleroi. Het gaat om vluchten naar o.a. Ibiza.

 • 29-04-2023 / 15:00

  Na Transavia annuleert ook Ryanair vluchten van en naar Eindhoven Airport

  Ryanair vliegt zondag en maandag niet tussen Eindhoven en Reus, Marseille en Ibiza. Transavia schrapte eerder zeker twintig vluchten in de meivakantie waardoor duizenden vakantiegangers werden gedupeerd.

 • 06-05-2018 / 07:09

  Vlucht uit Ibiza niet op tijd in Eelde: vliegtuig wijkt uit naar Schiphol

  Passagiers die vannacht van Ibiza naar Eelde vlogen, hadden een lange nacht. Door vertraging kon het Nordica-vliegtuig pas na middernacht op Eelde landen en dat mag niet. En dus moest er uitgeweken worden naar Amsterdam.

Wat moet ik weten over de staking op vliegveld Ibiza?

Wordt er gestaakt op het vliegveld van Ibiza en komt uw vlucht daardoor in de problemen? U staat er niet alleen voor, in EU Verordening 261 staan uw rechten.

Is uw vlucht geannuleerd is als gevolg van de staking? Dan is de vliegmaatschappij verplicht om de vlucht om te boeken, of om uw ticket geld terug te betalen.

De luchtvaartmaatschappij moet u dezelfde keuze bieden bij een vertraging van minimaal 5 uur.

Vergoeding bij staking Ibiza airport

Er zijn gevallen waarbij passagiers recht hebben op een geldbedrag als er gestaakt wordt. De meeste stakingen komen hiervoor echter niet in aanmerking. Bij de volgende stakingen hebben passagiers geen recht op compensatie:

 • luchtverkeersleiding
 • bagageafhandelaar
 • douane
 • vliegveldpersoneel

Alleen als personeel van de luchtvaartmaatschappij staakt, piloten, stewardessen en ander personeel, hebben passagiers mogelijk recht op een vergoeding.

Staking bij luchtvaartmaatschappij

Er vliegen veel luchtvaartmaatschappijen van Schiphol, Rotterdam en Eindhoven naar Ibiza en terug. Denk aan Transavia, Ryanair, Tui, easyJet en meer. Maar wat als een van deze airlines staakt?

Als uw vlucht door een staking bij een luchtvaartmaatschappij geannuleerd wordt, heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Dit geldt ook als uw vlucht minimaal 3 uur later aankomt door de staking.

De hoogte van deze vergoeding staat los van uw ticketkosten, maar is op basis van de afstand:

 • €250,- voor afstand tussen Eindhoven – Ibiza
 • €250,- voor afstand tussen Rotterdam – Ibiza
 • €400,- voor afstand tussen Schiphol – Ibiza

Controleer hier direct of uw vlucht in aanmerking komt voor compensatie:

Bij een staking heeft u recht op verzorging

Als uw vlucht minimaal 2 uur vertraagd is, dan heeft u recht op verzorging. Dit betekent dat de luchtvaartmaatschappij voor eten en drinken moet zorgen. Als de situatie er om vraagt, dan moet u ook een overnachting en vervoer aangeboden worden.

Als de luchtvaartmaatschappij u hierin niet voorziet, en u zelf moet betalen, zorg dan dat u uw bonnetjes goed bewaart. Als het bedrag hoger uitkomt dan €250 dan kunnen wij helpen om uw geld terug te krijgen.

Dit is wat passagiers vinden van EUclaim

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding