Transavia vliegtuig in de lucht

Staking Transavia

Is uw vlucht geannuleerd door een staking bij Transavia?

Bij een staking van Transavia kan uw vergoeding oplopen tot €600 per persoon. Met EUclaim krijgt u waar u recht op heeft.
Check uw vlucht

748.613 tevreden passagiers

Wat te doen in geval van een staking bij Transavia?

Wat moet u doen als Transavia staakt en uw vlucht geannuleerd of vertraagd is? Bij een staking bij Transavia houdt u de website van de luchtvaartmaatschappij in de gaten voor de laatste updates, controleert u uw vluchtstatus en overweegt u alternatieve reisplannen. 

Heeft Transavia u geïnformeerd dat uw vlucht naar het buitenland is geannuleerd? Blijf dan gerust thuis om de staking af te wachten; u ontvangt vanzelf een voorstel.

Transavia is verplicht u een vervangende vlucht aan te bieden. Gaat u niet akkoord met het geboden alternatief? Dan kunt u ervoor kiezen om het geld van uw ticket terug te krijgen.

Bent u in het buitenland en wilt u juist naar huis vliegen? Dan is een annulering een stuk uitdagender. Transavia heeft in dit geval de plicht voor u te zorgen, denk aan eten, drinken en een mogelijke overnachting. Ook moet Transavia u de keuze geven tussen een alternatieve vlucht of het ticketgeld terug.

Wanneer u geen (goed) alternatief aangeboden krijgt of u vindt zelf een betere optie dan moet de vliegtuigmaatschappij de meerprijs tussen beide tickets vergoeden.

Daarnaast heeft u mogelijk recht op compensatie, dit kan oplopen tot €600 per persoon.

Actueel nieuws staking Transavia

Lees hieronder het laatste nieuws over de staking bij Transavia van vandaag. Hier vindt u ook berichten over eerdere stakingen bij deze luchtvaartmaatschappij.

 • 21-02-2018

  Transavia-piloten blijven vliegen bij ‘uitzicht op nieuwe cao’

  Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer iets dichter bij elkaar gekomen. De bond heeft toegezegd dat zolang er uitzicht is op een nieuwe cao, er niet gestaakt wordt.

 • 20-02-2018

  Meeste gedupeerden staking Transavia maandag alsnog naar bestemming

  De meeste gedupeerden van de pilotenstaking bij Transavia vliegen maandag nog naar hun bestemming. Dat zegt directeur Mattijs Ten Brink van de luchtvaartmaatschappij maandag.

 • 19-02-2018

  Staking Transavia: tientallen vluchten later of geschrapt

  De staking van piloten van Transavia zorgt ervoor dat tientallen vluchten van en naar Nederland niet doorgaan of worden verplaatst. De werkonderbreking duurt tot 12.00 uur.

 • 19-02-2018

  Vanochtend staking van Transavia-piloten

  Piloten van Transavia staken vanochtend van 06.00 uur tot 12.00 uur. Dat heeft pilotenvakbond VNV gisteravond bekendgemaakt. Duizenden passagiers zullen daardoor niet kunnen vertrekken, nu het in een deel van Nederland krokusvakantie is.

 • 11-07-2015

  Transavia past vluchtschema aan wegens staking Italië

  Dit weekend staken Spaanse luchtverkeersleiders, dinsdag leggen hun collega’s in Italië een groot deel van de dag het werk neer. Transavia heeft nu al aangekondigd de schema’s van enkele vluchten naar Italië aan te passen, maar van annuleringen is geen sprake. De staking vindt op 14 juli plaats tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Wie is er aan het staken bij Transavia?

Het is belangrijk om te weten wie er staakt. In de luchtvaartindustrie werken veel mensen, en afhankelijk van wie verantwoordelijk is, kunt u recht hebben op compensatie.

Staking van piloten bij Transavia

Als piloten staken, is het duidelijk: vliegtuigen komen niet van de grond. Piloten kunnen om verschillende redenen staken, zoals geschillen over arbeidsomstandigheden, salarissen, werkroosters en veiligheidskwesties.

Bij een staking van piloten worden vluchten geannuleerd. Aangezien piloten bij Transavia werken, heeft u recht op compensatie.

Staking van stewards, stewardessen en cabinepersoneel

Ook het overige cabinepersoneel (stewards en stewardessen) kan staken. Dit kan annuleringen of vertragingen veroorzaken, omdat de veiligheid en het comfort van passagiers dan niet gegarandeerd kunnen worden.

Zonder stewards of stewardessen blijft een vliegtuig aan de grond. Aangezien dit personeel ook bij Transavia in dienst is, heeft u bij een staking van stewards of stewardessen eveneens recht op compensatie.

Staking bij Transavia? U kunt recht hebben op €600 compensatie

Vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking bij Transavia? Dien een claim in en krijg tot €600 compensatie.

Dien een claim in

Staking van grondpersoneel

Wat gebeurt er als het grondpersoneel staakt? Dit leidt meestal tot vertragingen en minder vaak tot annuleringen. Grondpersoneel omvat veel verschillende functies, zoals bagageafhandelaars, beveiligers, douanepersoneel, check-in personeel en technisch onderhoudspersoneel.

Let op: niet al het grondpersoneel werkt voor Transavia. Ze kunnen ook in dienst zijn van de luchthaven of een andere partij. Dit is belangrijk voor eventuele compensatie.

Waar heeft u recht op bij een staking?

Worden uw vluchtproblemen veroorzaakt door een staking bij Transavia? Dan kunt u recht hebben op een vergoeding. Hiervoor moet uw vlucht geannuleerd zijn, of minimaal 3 uur later aankomen.

De hoogte van de vergoeding hangt af van de afstand van de vlucht.

Hoogte vergoeding
per persoon

 • flight

  €250

  Korte afstand

  tot 1500 km

  Bijv: Amsterdam – Brussel

 • flight

  €400

  Middellange afstand

  1500 – 3500 km

  Bijv: Amsterdam – Cairo

 • flight

  €600

  Lange afstand

  vanaf 3500 km

  Bijv: Amsterdam – Singapore

Deze vergoeding geldt ook als Transavia u een alternatieve vlucht of een terugbetaling heeft aangeboden. Het bedrag compenseert namelijk voor verloren tijd.

Eten, drinken en overnachting bij staking

Als uw vlucht wordt geannuleerd of vertraagd, heeft u recht op verzorging. Vanaf twee uur na de oorspronkelijke vertrektijd is Transavia verantwoordelijk voor het verstrekken van eten, drinken en, indien nodig, een overnachting.

Ook als u van tevoren op de hoogte bent gebracht dat de vlucht niet doorgaat en u bijvoorbeeld in uw hotel wacht op een nieuwe vlucht, blijft uw recht op verzorging van kracht.

Voldoen de airline hier niet aan en moet u alles zelf betalen? Bewaar dan de bonnetjes. Deze kunt u achteraf declareren.  

Dit is wat klanten zeggen over EUclaim

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie

Hulp nodig? Neem contact op

Heeft u uw antwoord niet gevonden? Of heeft u hulp nodig bij het indienen van uw claim? Wij helpen u graag verder!

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding