dusseldorf skyline

Vlucht geannuleerd of vertraagd door staking op Düsseldorf airport?

Lees hier wat uw rechten zijn

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking op het vliegveld van Düsseldorf? Check hier het laatste nieuws over de staking. Daarnaast leggen we op deze pagina ook uit waar u recht op heeft.

 • 07-03-2024

  Ook vliegveld in Düsseldorf geraakt door grote staking in Duitsland

  Beveiligers op de luchthaven van Düsseldorf hebben zich spontaan aangesloten bij stakingen van collega’s in Frankfurt en Hamburg. Dat meldt de Duitse vakbond Verdi. Veel Nederlanders maken gebruik van de luchthaven van Düsseldorf.

 • 18-02-2024

  Weer staking bij Lufthansa, dinsdag mogelijk minder vluchten

  Zoals het er nu naar uitziet wordt er dinsdag gestaakt op de luchthavens van Frankfurt, München, Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen-Bonn en Stuttgart. De actie begint om 04.00 uur en duurt tot woensdag 07.10 uur.

 • 30-01-2024

  Beveiligers van de luchthavens Düsseldorf en Frankfurt willen donderdag staken

  Beveiligers op Duitse luchthavens willen donderdag gaan staken. De Duitse vakbond Verdi heeft voor die dag een landelijke staking uitgeroepen. De kans is groot dat er door de actie tal van vluchten zullen uitvallen, omdat passagiers dan bijvoorbeeld niet door de security kunnen in Duitsland.

 • 20-04-2023

  Ook Nederlandse reizigers de dupe van staking Duitse luchthavens.

  Beveiligers op de luchthavens van Düsseldorf, Hamburg en Keulen-Bonn zijn aan het staken omdat onderhandelingen over onder meer toeslagen voor nacht- en weekenddiensten tot nu toe nog niets hebben opgeleverd. Met name Düsseldorf, op een uurtje rijden van de grens bij Limburg en Gelderland, is een populaire luchthaven onder Nederlanders.

 • 15-03-2023

  Mogelijk vrijdag staking op luchthavens Düsseldorf en Keulen

  De Duitse vakbond Verdi roept op tot nieuwe stakingen van grondpersoneel op de luchthavens van Düsseldorf en Keulen komende vrijdag. Verdi is in een langslepend cao-conflict verwikkeld met werkgevers over een hoger loon en een verbetering van de arbeidsvoorwaarden voor onder meer beveiligers en bagageafhandelaars.

Wat moet ik weten over de staking op Düsseldorf airport?

Heeft de staking op het vliegveld van Düsseldorf ervoor gezorgd dat uw vlucht geannuleerd of vertraagd is?

Dan is het belangrijk dat u uw rechten kent, zoals vastgelegd in EU Verordening 261, die geldt op alle Europese luchthavens.

Deze verordening garandeert dat u bij een staking recht heeft op de keuze tussen omboeking of geld terug, mits uw vlucht geannuleerd wordt of minstens 5 uur vertraging oploopt.

Meestal geen vergoeding mogelijk bij staking

EU Verordening 261 bepaalt dat reizigers alleen in uitzonderlijke gevallen recht kunnen hebben op compensatie bij een staking. In de meeste gevallen is hier geen sprake van.

Zo ontvangen passagiers geen compensatie bij stakingen van:

 • bagagepersoneel
 • vliegveldmedewerkers
 • douanebeambten
 • luchtverkeersleiding

U heeft alleen recht op een vergoeding als het personeel van de luchtvaartmaatschappij, zoals stewardessen of piloten, staakt.

Staking bij luchtvaartmaatschappij

Het internationale vliegveld van Düsseldorf is een van de grootste van Duitsland. Veel luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van Düsseldorf airport voor zowel korte als lange vluchten. Maar wat als het personeel van een van deze airlines staakt?

Als deze staking ervoor zorgt dat uw vlucht geannuleerd is, of met minimaal 3 uur is vertraagd, heeft u mogelijk recht op compensatie. 

De hoogte van deze compensatie hangt af van de afstand van de vlucht:

 • €250 voor minder dan 1500km
 • €400 voor tussen 1500km en 3500km
 • €600 voor meer dan 3500km

Controleer afstand van uw vlucht

Weet u de afstand van uw vlucht niet? Geen zorgen, bijna niemand weet hoeveel kilometer hun vlucht is.  Vul hieronder de vertrek- en bestemmingsluchthavens in. 

Controleer hier direct of uw vlucht in aanmerking komt voor compensatie en laat niets liggen:

Staking Düsseldorf Airport: recht op verzorging

Is uw vlucht van of naar Düsseldorf minstens twee uur vertraagd? Dan heeft de luchtvaartmaatschappij de plicht om voor u te zorgen.

Deze zorgplicht houdt in dat de airline moet voorzien in uw basisbehoeften zoals eten, drinken, en indien nodig, een hotelovernachting inclusief vervoer van en naar het hotel.

Mocht de luchtvaartmaatschappij deze ondersteuning niet bieden en u genoodzaakt bent zelf voor deze kosten op te draaien, dan is ons advies: bewaar alle bonnetjes.

Als uw extra uitgaven meer dan €250 bedragen, kunnen wij helpen om deze kosten terug te vorderen.

Dit is wat klanten zeggen over EUclaim

Geschreven door Tjitze Noorderhaven

Tjitze Noorderhaven is uitvoerend directeur bij EUclaim en is een bekende naam in de luchtvaartindustrie. Hij verschijnt al tientallen jaren in buitenlandse media.

Meer over Tjitze

Hulp nodig? Neem contact op

Heeft u uw antwoord niet gevonden? Of heeft u hulp nodig bij het indienen van uw claim? Wij helpen u graag verder!

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding