Luchthaven vertraging
25 mei 2023

210 geannuleerde vluchten Transavia in juli en augustus

Reizigers Spanje en Marokko de dupe

Transavia annuleert 210 vluchten in juli en augustus vanwege een tekort aan vliegtuigen. Het grootste deel van de geannuleerde vluchten vliegt op Spanje en Marokko. Onze flight data specialist Paul Vaneker werd hierover geïnterviewd door AD.

Begin mei liet Transavia weten dat ze in juni 331 vluchten moesten schrappen. Gedupeerde reizigers hebben hier inmiddels bericht van ontvangen. De luchtvaartmaatschappij liet toen al weten dat er in juli en augustus nog meer vluchten zouden worden geschrapt. 

Top 5 bestemmingen

Op de website van Transavia is een overzicht te vinden met alle vluchten die deze zomer niet doorgaan. Dit zijn de top 5 bestemmingen met de meeste geannuleerde vluchten in juli en augustus. 

  1. Alicante
  2. Malaga
  3. Faro
  4. Marrakesh
  5. Valencia

Vlieg je in juli op een van deze bestemmingen met Transavia? Controleer dan niet één keer, niet twee keer, maar minimaal drie keer of je vlucht wel echt door gaat. Zeker als je gebruik maakt van Eindhoven Airport, op dit vliegveld worden relatief gezien de meeste vluchten geannuleerd door Transavia deze zomer.

Vlootproblemen zorgen voor rumoerige zomer

Eind april, toen de meivakantie begon, werd al snel duidelijk dat Transavia veel vluchten zou annuleren. De dochtermaatschappij van KLM had door verschillende omstandigheden te weinig vliegtuigen beschikbaar. Al snel werd duidelijk dat de vlootproblemen niet opgelost zouden worden deze zomer. 

Inmiddels hebben veel Transavia-passagiers EUclaim gevonden en een vergoeding geclaimd.

Vluchtproblemen? Wij houden je op de hoogte

Transavia heeft aangekondigd dat zij alle passagiers en reisorganisaties zullen informeren over de vluchten die in juli en augustus geannuleerd worden. 

Gedupeerden van deze annuleringen hebben in bepaalde gevallen recht op financiële compensatie. Wil je als passagier een notificatie ontvangen als jouw vlucht geannuleerd is en je recht hebt op een vergoeding? Geef dan jouw vluchtnummer door. 

Reageer dit artikel

Heb jij aanvullingen op dit artikel? Deel het in de comments! 

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding