Luchthaven vertraging
16 mei 2023

Transavia schrapt een groot aantal vluchten deze zomer

Transavia annuleert in juni ongeveer 160 retourvluchten. De reden? Er is nog steeds een tekort aan vliegtuigen. Dit komt neer op bijna 5 procent van het totale aantal vluchten. In juli en augustus zal naar verwachting nog eens 2 procent van de vluchten geannuleerd worden.

Let wel, Transavia communiceert dit als retourvluchten, dus je moet het aantal verdubbelen. Volgens onze eigen telling zijn er nu al 331 Transavia-vluchten geannuleerd in juni. 

Hier worden de meeste vluchten geannuleerd

Op de website van Transavia zijn alle geannuleerde vluchten te vinden. Hier de top 10 bestemmingen waar je de grootste kans loopt op een annulering:

  1. Alicante
  2. Malaga
  3. Nice
  4. Barcelona
  5. Sevilla
  6. Marrakech
  7. Ibiza
  8. Faro
  9. Heraklion (Kreta)
  10. Pisa  

Tekort aan vliegtuigen

De vlootproblemen bij Transavia komen onder andere door vertraagde leveringen van leasevliegtuigen en noodzakelijke reparaties. Het gevolg is dat duizenden reizigers getroffen worden door het hoge aantal geannuleerde vluchten.

De problemen begonnen vlak voor de meivakantie, de dochteronderneming van KLM kampte toen al met vlootproblemen en tientallen vluchten werden geannuleerd. Inmiddels hebben veel passagiers EUclaim gevonden en een vergoeding geclaimd.

Een bijzondere situatie, aldus Hendrik Noorderhaven, de directeur van EUclaim. Het zou logisch zijn geweest als Air France-KLM had ingegrepen. Dit had leed bij duizendpassagiers kunnen voorkomen.

Gedupeerd door Transavia? Dien een claim in

Transavia heeft aangekondigd dat zij vandaag alle passagiers en reisorganisaties zullen informeren over de vluchten die vanaf volgende maand gewijzigd of geannuleerd worden. Het streven is om nog deze maand iedereen te informeren die in juli of augustus te maken krijgt met vluchtuitval.

Gedupeerden van deze annuleringen hebben in bepaalde gevallen recht op financiële compensatie. Wil je als passagier een notificatie ontvangen als jouw vlucht geannuleerd is en je recht hebt op een vergoeding? Geef dan jouw vluchtnummer door. 

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding