Topdrukte op Schiphol door start zomervakantie

De drukte op Amsterdam Schiphol Airport bereikt deze week weer een hoogtepunt nu de zomervakantie van start is gegaan. De komende weken worden er meer dan 220.000 passagiers per dag verwacht.

man op vliegveld met informatie op vertrekborden

Zomer nog drukker dan vorig jaar

Naar verwachting wordt het deze zomer nog drukker dan vorig jaar, toen deze al voor problemen zorgde bij de check-in balies en securitycheck. Er worden ruim 12,7 miljoen reizigers verwacht op Schiphol deze zomer. Een groei van 2,4 procent. Schiphol treft maatregelen om de drukte het hoofd te bieden. Vooral vrijdagen en maandagen worden erg druk. De drukste dag van de zomer wordt 30 juli. Er worden dan 233.000 passagiers verwacht op Schiphol. Ook op maandag 6 augustus wordt er topdrukte verwacht. Deze zomer zijn vooral Spanje, Italië en Griekenland in trek. De Verenigde Staten is de populairste bestemming buiten Europa.

Maatregelen tegen topdrukte Schiphol

Tijdens de meivakantie vorig jaar misten enkele passagiers hun vlucht door de drukte op de Amsterdamse luchthaven. Schiphol voorkwam verdere problemen door extra medewerkers in te zetten tijdens de zomer en de doorstroming te verbeteren met extra informatie en ‘crowdteams’. Deze medewerkers gaan de passagiersstromen in goede banen leiden. Er komen speciale doorgangen voor passagiers met weinig tot geen handbagage.

Advies aan zomer passagiers Schiphol

Schiphol adviseert passagiers zich aan de adviestijd te houden die op het vliegticket staat. Voor de meeste vluchten binnen Europa is dit twee uur voor vertrek aanwezig zijn op de luchthaven, en voor intercontinentale vluchten is dit drie uur. Kom vooral niet eerder, dit kan de doorstroom voor andere passagiers hinderen en in vertraging resulteren.

Ook Eindhoven krijgt het druk deze zomer

Het vliegveld van Eindhoven verwacht ook drukke dagen deze zomer. Tijdens de zomervakantie worden er 1,2 miljoen passagiers verwacht. De groei van het regionale vliegveld zit het hele jaar al in de lift: van januari tot en met juni maakten al 2,9 miljoen passagiers gebruik van Eindhoven Airport. Dit is negen procent meer ten opzichte van 2017.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Europees Hof: Geboekte luchtvaartmaatschappij moet vergoeding betalen bij wet-lease
Volgende nieuwsitem
Ryanair staking volgende week dupeert 50.000 passagiers
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding