Steeds meer passagiers op Nederlandse vliegvelden

Ruim 15,5 miljoen passagiers reisden het eerste kwartaal van dit jaar via Nederlandse vliegvelden weet het CBS te melden. Dat is 9 procent meer ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. En deze groei is niet alleen voor Schiphol. Toch zagen niet alle regionale vliegvelden een sterke toename in het aantal passagiers.

drukte in vertrekhal schiphol met passagiers
©: bright.nl

Groningen in de lift

Terwijl Maastricht Aachen Airport haar passagiersaantallen sterk zag teruglopen, steeg het aantal passagiers dat via Groningen Airport Eelde reisden met ruim 30 procent. Het regionale vliegveld in het noorden van ons land telde 31.000 passagiers in het eerste kwartaal van 2017. Deze stijging komt onder andere doordat vliegtuigmaatschappijen als Corendon nu ook vanaf Groningen vliegen. Maastricht Aachen Airport zag een daling van 4,6 procent in het aantal passagiers en ook Rotterdam The Hague Airport kreeg met een daling te maken van 0,7 procent. Via Schiphol reisden ruim 14 miljoen passagiers, een stijging van 8,5 procent.

Vertragingen ook toegenomen

In de winter zijn er via Maastricht en Groningen nauwelijks vluchten, hooguit één per dag. Er waren dan ook geen vertragingen van meer dan drie uur tijdens het eerste kwartaal van 2017. Schiphol kreeg wel flink wat meer langdurige vertragingen en annuleringen voor zijn kiezen. Dit kwam voornamelijk door het winterse weer en het toestel van Flybe wat naast de landingsbaan terecht kwam. Rotterdam had juist minder veel vertragingen en annuleringen ten opzichte van het eerste kwartaal in 2016. Een belangrijke bestemming voor de Rotterdamse luchthaven is London City en die bestemming had in 2016 meer last van mist dan in 2017.

Q1

   
 

Geannuleerd 2016

Vertraagd* 2016

Geannuleerd 2017

Vertraagd* 2017

Amsterdam

568

414

1614

878

Eindhoven

29

30

26

58

Rotterdam

47

19

33

7

           

*Vertragingen van meer dan drie uur

Vorig nieuwsitem
Blikseminslag op Schiphol resulteert in vertragingen en annuleringen
Volgende nieuwsitem
Veel vertragingen voor Corendon en TUIfly

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel