• 97% slagingskans

  • In 3 minuten geregeld

  • No cure no pay

  • Kosteloze juridische procedure

  • Beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren

Stakingen Duitse vliegvelden duperen duizenden passagiers

Afgelopen week kregen al duizenden Duitse vliegtuigpassagiers te maken met geannuleerde vluchten door stakingen van veiligheidspersoneel op Duitse luchthavens. Ook deze week wordt er weer volop gestaakt. Naar verwachting worden nog eens 220.000 passagiers de dupe.

vliegtuig geparkeerd op vliegveld tijdens zonsondergang

Staking veiligheidspersoneel luchthavens om loonconflict

Afgelopen week staakte het veiligheidspersoneel in Duitsland al op de vliegvelden van Düsseldorf, Keulen-Bonn en Stuttgart. 556 vluchten werden door de stakingen geannuleerd waardoor veel passagiers de nacht moesten doorbrengen op het vliegveld. De staking is het gevolg van een loonconflict. Veiligheidspersoneel wil meer loon. De vakbonden en werkgevers zijn nog niet tot een akkoord gekomen.

Deze week weer staking op Duitse vliegvelden

Omdat er nog steeds geen akkoord is bereikt, wordt er ook deze week weer gestaakt. Onder andere op de vliegvelden Frankfurt, München, Leipzig, Hamburg, Hannover, Dresden en Erfurt wordt er komende week gestaakt door het veiligheidspersoneel. Naar verwachting worden zeker 220.000 passagiers door de stakingen getroffen. Op dinsdag 15 januari staakt sowieso het personeel op de luchthavens van Frankfurt, Hamburg, Bremen, Hannover, Dresden en Leipzig. Vliegtuigmaatschappij KLM heeft door de staking de vluchten van en naar de betreffende Duitse luchthavens geannuleerd. Op Frankfurt, de drukste en grootste luchthaven, zijn de nodige maatregelen al getroffen. Hier staan veldbedden en voedsel klaar voor gestrande passagiers.

Je rechten tijdens een staking van veiligheidspersoneel op de luchthaven

Wanneer het beveiligingspersoneel staakt is dit een buitengewone omstandigheid. De luchtvaartmaatschappij is niet verantwoordelijk voor de staking. Je hebt dan als passagiers ook geen recht op vergoeding onder Verordening 261/2004 in het geval van een geannuleerde vlucht. Je hebt wel recht op een vervangende vlucht en verzorging tijdens de vertraging.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
KLM annuleert 159 vluchten door eerste storm van 2019 op Schiphol
Volgende nieuwsitem
Consumentenbond sleept KLM voor de rechter vanwege no-showbeleid
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments