Lufthansa vliegtuig
4 maart 2024

Grondpersoneel Lufthansa staakt weer

Krijg tot 600 euro vergoeding

**Update: Lufthansa heeft aangekondigd dat het personeel ook op dinsdag 12 maart en woensdag 13 maart in staking gaat** 

Donderdag en vrijdag zal het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa staken. De staking, die een onderdeel is van een lopend conflict over loon en arbeidsvoorwaarden, zal naar verwachting 200.000 passagiers treffen.

Deze staking volgt op twee eerdere stakingsgolven in het huidige loonconflict, waarbij ongeveer 25.000 grondmedewerkers betrokken zijn. Elke staking heeft het passagiersverkeer voor ongeveer een dag verlamd.

Vorige week ook al staking Lufthansa

Vakbond Verdi heeft eerder vorige week stakingen georganiseerd in de technische en vrachtafhandelingsafdelingen van Lufthansa om het bedrijf te dwingen een verbeterd aanbod te doen.

De vakbond eist 12,5% meer loon en een inflatiecompensatiebonus voor één jaar.

Tot nu toe heeft Lufthansa een loonsverhoging van 10% aangeboden voor 28 maanden. De volgende onderhandelingsronde staat gepland voor 13 en 14 maart. Verdi heeft aangegeven alleen bereid te zijn eerder te onderhandelen als er een verbeterd aanbod wordt gedaan.

Lufthansa heeft zijn verontwaardiging uitgesproken over de voortdurende stakingen en in het bijzonder de voorwaarden van verdi voor het hervatten van de onderhandelingen bekritiseerd, wat het bedrijf doet twijfelen aan het gehele loononderhandelingsproces.

Verdi-onderhandelaar Marvin Reschinsky betreurde in een verklaring de impact op passagiers: “De afgelopen dagen hebben we bewust passagiersverkeer uit onze stakingen gelaten.

Echter, door onze verzoeken om te onderhandelen te negeren, geeft Lufthansa ons te kennen dat het alleen zal bewegen als de druk verder toeneemt. Passagiers hebben dringend behoefte aan oplossingen en betrouwbaarheid; de medewerkers en wij staan klaar om dit te bieden met een serieus aanbod.”

Recht op vergoeding

Als jouw vlucht geannuleerd wordt door deze staking, dan moet Lufthansa jou de keuze bieden tussen een vervangende vlucht, of je geld terug. 

Je hebt nog meer rechten, je kan namelijk recht hebben op een vergoeding tot 600 euro! De hoogte van dit bedrag hangt af van de afstand van de vlucht. 

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding