lufthansa airplane on runway airport
5 februari 2024

Staking Lufthansa grondpersoneel in Duitsland

Krijg tot €600 vergoeding

Op woensdag 7 februari staakt het grondpersoneel van Lufthansa in Duitsland. Passagiers moeten rekening houden met vertragingen en annuleringen. Vakbond Verdi heeft opgeroepen tot de staking vanwege vastgelopen loononderhandelingen.

De staking begint woensdagochtend om 04:00 uur en zal impact hebben op de luchthavens van

  • Frankfurt am Main
  • München
  • Hamburg
  • Berlijn
  • Düsseldorf

De actie zal duren tot donderdagochtend 07:00 uur.

Lufthansa verantwoordelijk

Omdat het gaat om een staking van het personeel van Lufthansa, is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor de vluchtproblemen van passagiers. Passagiers hebben daarom recht op een financiele vergoeding. De hoogte hiervan hangt af van afstand van de vlucht, maar kan oplopen tot 600 euro.

Lufthansa verwacht dat meer dan honderdduizend passagiers op woensdag zullen worden getroffen door de actie. Reizigers die hinder ondervinden, kunnen bij EUclaim een claim indienen voor eventuele compensatie.

Wij staan klaar om gedupeerde passagiers te ondersteunen bij het verkrijgen van vergoedingen voor vertragingen en annuleringen.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding