Staking grondpersoneel op Frankfurt en München airport

Morgen staakt het grondpersoneel van Frankfurt en München airport. Het gaat om de medewerkers die bij de security, brandweer en grondafhandeling werken. De verwachte hinder voor passagiers is groot.

lufthansa vliegtuig stijgt op vanaf frankfurt airport

Passagiers komen niet bij het vliegtuig

Er wordt morgen tot vier uur s’ middags gestaakt door het luchthaven personeel van Frankfurt en München airport. Dit houdt onder andere in dat passagiers niet door de beveiliging kunnen en dus niet hun gate kunnen bereiken.

50 procent van de vluchten geannuleerd door de staking

Luchtvaartmaatschappijen die van of naar Frankfurt en München vliegen is gevraagd tot vijftig procent van hun vluchten te annuleren vanwege de staking. Naar verwachting gaan ook Nederlandse passagiers hier last van hebben.

Staking grondpersoneel buitengewone omstandigheid

Wanneer het grondpersoneel van de luchthaven staakt en jouw vlucht wordt daardoor gehinderd heb je helaas geen recht op een vergoeding. Dit wordt namelijk gezien als een buitengewone omstandigheid. Het personeel is niet in dienst van de luchtvaartmaatschappij en daardoor is deze niet verantwoordelijk voor de ontstane vluchtproblemen. Je hebt als passagier wel recht op verzorging bij vertragingen vanaf twee uur. Als je vlucht geannuleerd wordt heb je recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Nog meer stakingsdagen bij Air France
Volgende nieuwsitem
Advocaat-Generaal EU adviseert: Massale ziekmelding personeel is buitengewone omstandigheid
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding