Staking grondpersoneel Iberia in Barcelona dupeert passagiers

Passagiers die afgelopen zaterdag van en naar Barcelona Airport zouden vliegen hebben te maken gehad met geannuleerde vluchten van Vueling. Het grondpersoneel van moedermaatschappij Iberia staakte de hele dag wat veel effect had op de vluchtuitvoering van Vueling.

gate barcelona airport

18.000 passagiers gedupeerd door staking grondpersoneel Iberia

112 vluchten werden afgelopen zaterdag geannuleerd door Vueling vanwege de staking van het grondpersoneel op Barcelona El Prat Airport. Vueling heeft als alternatief een later reismoment aangeboden of om het ticketbedrag terug te storten, schrijft Spaanse krant El Pais. Mochten passagiers extra kosten gemaakt hebben voor eten, drinken, accommodatie en eventuele extra reiskosten kunnen deze ook geclaimd worden.  Naast de staking van afgelopen weekend is er een nieuwe staking gepland voor 30 en 31 augustus.

Vlucht geannuleerd door staking grondpersoneel is buitengewone omstandigheid

Wanneer je vlucht geannuleerd is door een staking van het grondpersoneel van de luchthaven heb je helaas geen recht op een vergoeding. Je hebt wel recht op verzorging tijdens de vertraging en een nieuwe vlucht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ierse rechter verbiedt staking piloten bij Ryanair
Volgende nieuwsitem
Ryanair piloten staken in september op vluchten van en naar Spanje
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding