Luchthaven vertraging
19 april 2023

Stakingen beveiligingspersoneel vliegvelden Düsseldorf, Hamburg en Keulen-Bonn

Geen recht op compensatie of vergoeding

Donderdag en vrijdag staakt het beveiligingspersoneel op de luchthavens van Düsseldorf, Hamburg en Keulen-Bonn. Houd rekening met geannuleerde vluchten en lange wachtrijen.

Vlieg je donderdag 20 april of vrijdag 21 april van of naar een van deze vliegvelden? Zorg dan dat je op tijd op het vliegveld bent. Wij raden aan om de laatste status van je vlucht te volgen op de website van de betreffende luchthaven.

Op de website van airport Hamburg valt te lezen dat vertrekkende vluchten donderdag en vrijdag komen te vervallen. Aankomende vluchten zijn wel mogelijk, maar ook daar kunnen annuleringen en vertragingen zijn.

Geen recht op vergoeding bij staking

Een staking van het vliegveldpersoneel, zoals in dit geval beveiligers, wordt gezien als overmacht voor de luchtvaartmaatschappijen. De airlines kunnen hier dus niets aan doen en kunnen ook niet aansprakelijk gesteld worden.

Dit betekent dat passagiers geen recht hebben op een vergoeding van luchtvaartmaatschappijen, ook niet als de vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd is.

Waarom wordt er gestaakt?

Het beveiligingspersoneel op luchthavens heeft besloten om te gaan staken omdat de onderhandelingen tussen de vakbond en werkgevers stroef verlopen. De partijen hebben moeite om overeenstemming te bereiken over toeslagen voor nacht- en weekenddiensten, feestdagentoeslagen en overuren.

Eerder vorige maand legden beveiligers van Duitse luchthavens ook al het werk neer, wat resulteerde in aanzienlijke verstoring van het vliegverkeer en vele vluchtannuleringen, waardoor tienduizenden reizigers werden getroffen.

Bovendien heeft het grondpersoneel in maart al eens gestaakt, waaronder in Düsseldorf, een belangrijke luchthaven voor Nederlandse reizigers.

Laat geen geld liggen

Vlieg je vlak voor of na de stakingen van een van deze luchthavens? Laat je vluchtgegevens achter. Mochten er problemen zijn dan checken wij meteen of je recht hebt op een vergoeding. Recht op compensatie? Dan houden we je hiervan op de hoogte.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding