Orkaan Irma resulteert in vluchtannuleringen en vertragingen in het Caribisch gebied

Naar verwachting gaat orkaan Irma veel schade aanrichten in het Caribisch gebied. De orkaan in de zwaarste categorie, categorie 5, raast vandaag over onder andere Sint Maarten. Gisteren zijn er 40 vakantiegangers teruggehaald van Sint Maarten naar Nederland.

orkaan

Vluchten naar Sint Maarten wijken uit naar Curaçao

De vluchten die vandaag gepland staan voor Sint Maarten, gaan naar Curaçao, zo laat reisorganisatie TUI weten. Passagiers die later deze week naar het eiland zouden reizen kunnen hun reis omboeken. Ook KLM heeft sinds gisteren haar vluchten geannuleerd tussen Nederland en Sint Maarten. Het is nog niet bekend wanneer de route weer gevlogen gaat worden.

Nog ruim 40 passagiers vast op Sint Maarten

Reisorganisatie TUI heeft nog zeker 40 gasten op het eiland zitten. Zij zijn geëvacueerd naar een hotel in het zuiden van het eiland. Er wordt volgens TUI nauw contact met hen gehouden. De orkaan Irma kan windsnelheden van bijna 300 kilometer per uur bereiken en gaat vandaag aan land bij de eilanden Sint-Maarten en Anguilla. Deze eilanden zullen de grootste klap opvangen van de orkaan.

Vlucht geannuleerd door orkaan? Geen recht op een vergoeding

Mocht je vlucht geannuleerd zijn door een orkaan zoals Irma dan heb je als passagier helaas geen recht op een vergoeding. Een orkaan valt onder slechte weersomstandigheden wat als buitengewone omstandigheid geldt. Je hebt wel recht op verzorging tijdens de vertraging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
EUclaim bij Tros Radar omtrent extra tickettijd TUI
Volgende nieuwsitem
Uitspraak Europees Hof van Justitie: Géén onderscheid in vergoeding vluchtafstand directe of indirecte vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding