Opnieuw pilotenstaking bij Ryanair in België en Frankrijk

Je vakantie is geboekt, je koffers zijn al bijna gepakt en je lift naar het vliegveld is geregeld. Je wilde de drukte op Schiphol vermijden en koos ervoor vanuit België te gaan vliegen. Slecht nieuws: Ryanair kondigt een nieuwe staking aan. Wat is er aan de hand? Gaat jouw vlucht nog wel door? En wat moet je doen?

We vertellen je hier meer over de op handen zijnde pilotenstaking van Ryanair.

pilotenstaking Ryanair

De staking zal plaatsvinden op 23 en 24 juli

Op zaterdag 23 en zondag 24 juli is er een nieuwe staking aangekondigd door de piloten van Ryanair België en Ryanair Frankrijk. Daardoor zal Ryanair opnieuw vluchten moeten schrappen en passagiers moeten teleurstellen. Helaas is nog niet bekend om welke vluchten het gaat.

Waarom staken de piloten van Ryanair?

In de afgelopen maanden zijn er ook al stakingen geweest in Frankrijk, Italië, Portugal, en Spanje. Bovendien legde Ryanair België in de meivakantie ook al het werk neer. Ook in 2018 was er sprake van een stakingsgolf door Ryanair. Nog steeds gaat het om hetzelfde: het personeel van Ryanair wil betere arbeidsvoorwaarden.

Het personeel geeft aan dan Ryanair zich niet aan de sociale wet- en regelgeving houdt en zich vooral minachtend opstelt tegenover alle stakingen. De stakingen hebben tot nu toe geen enkel resultaat geboekt. Het personeel betreurt de acties, maar ziet geen andere oplossing om tot betere werkomstandigheden te komen.

Wat kun jij doen?

Wacht vooral op bericht van Ryanair. Ga geen andere vlucht boeken totdat je meer zekerheid hebt van Ryanair. Boek je toch een andere vlucht, maar gaat jouw vlucht alsnog door? Dan ben je jouw geld kwijt.

Wordt jouw vlucht geannuleerd als gevolg van de staking, of loop je hierdoor meer dan drie uur vertraging op? Ryanair kan aansprakelijk gesteld worden, omdat de staking wordt veroorzaak door eigen personeel. Nog een klein beetje goed nieuws dus: je kunt in elk geval een claim indienen.

Meer weten of claim indienen?

Wil je meer informatie over wat jouw rechten zijn bij een staking? Lees het op onze stakingspagina.

Weet jij inmiddels dat jouw vlucht niet doorgaat of lees je dit artikel als je door de staking meer dan drie uur vertraging hebt opgelopen? Check hier of jij recht hebt op een vergoeding voor jouw vlucht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
’Oplossing’ drukte Schiphol: 13.500 stoelen per dag schrappen
Volgende nieuwsitem
Nieuwe staking: Lufthansa